HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
hírek

Civileket tájékoztattak

2018. november 7. (szerda) 16:46
 
A Megyeháza adott otthon szerdán a „Civil info – NEA 2019” országos tájékoztató program miskolci előadásának, amelyre zsúfolásig megtelt érdeklődőkkel a Díszterem.

A rendezvényt az Esély és Részvétel Közhasznú Egyesület, mint a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Civil Információs Centrum és a Miniszterelnökség civilekkel foglalkozó főosztálya szervezte. Török Dezső, a megyei közgyűlés elnöke, mint házigazda köszöntötte a résztvevőket.  Emlékeztetett rá, hogy a kormányzat számára fontos a civil társadalom, amit az is jelez, hogy több csatornán keresztül segíti boldogulásukat anyagilag. Egyrészt az SZJA 1 százalékának az átengedésével, másrészt pedig a Nemzeti Együttműködési Alap pályázatain keresztül biztosít sok milliárd forintot az ágazatnak. Ne a kósza híreknek, hanem a saját szemüknek, tapasztalatuknak higgyenek – kérte a civileket.

[0_960] cic.jpg

Az alkalmat megragadva ismertette a megyei önkormányzat elnöki alapjának a felhasználását, illetve szólt az elmúlt két évben kiírt értéktárral és sporttal kapcsolatos alapokról.  Zárásként elmondta, hogy a Díszterem rendelkezésre bocsátása is jelzés értékű a civilek számára.

Kecskés Péter a Miniszterelnökség főosztályvezetője indításként emlékeztetett rá, hogy a kormányzati átszervezés keretében az EMMI-től került a Miniszterelnökségre a civil kapcsolatok.  Ezt követően bemutatta a területtel kapcsolatos célokat és kihívásokat. Szólt az idei jogszabály változásokról és jelezte, hogy továbbiak vannak előkészítés alatt.  Elmondta, hogy a pályázatokkal kapcsolatban egyszerűsíteni szeretnék a bürokráciát. A pénzről szólva a főosztályvezető emlékeztetett rá, hogy évről évre nagyobb keret áll a civilek rendelkezésére.

Az információs nap keretében számos további hasznos tudnivaló, tanács hangzott el, illetve zárásként kérdéseket tehettek fel a civil szervezetek képviselői.

Vissza