HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
hírek

MINDEN KÖNYVBEN GÉNIUSZ

2018. december 9. (vasárnap) 23:34
 
„Olyan izgalommal várjuk a karácsonyt, olyan szeretettel, örömmel készülünk rá, mint a gyerekek, hiszen ez a legszentebb, leggyönyörűbb ünnepünk” – mondja beszélgetésünk kezdetén Kondás Vilmos, a családi vállalkozásként üzemelő Géniusz Könyváruházlánc vezetője.

S, hogy ezt mennyire komolyan gondolja, arra kiváló bizonyíték az a sok-sok érdekes program, dedikálás, a gazdag könyvkínálat, amellyel az adventi időszakban meglepik a betűk szerelmeseit, az ajándékot keresőket.

A könyvkereskedelem sajátossága, hogy a legszebb kötetek októberben és novemberben jelennek meg, és ennek alapos oka van. A kiadók azt szeretnék, hogy minden karácsonyfa alá jusson könyv” – avat be a szakma kuliszszatitkaiba Kondás Vilmos. Megtudjuk azt is, hogy a könyv a 4. legkedveltebb ajándéktípus volt tavaly, idén pedig jó esély van arra, hogy előrébb lép a ranglistán. Tegyük hozzá, nem véletlenül, hiszen egy jó könyv mindent tud: szép, izgalmas, érdekes, időtálló, nem lehet megunni, ráadásul mindezt elérhető áron nyújtja.

 DEDIKÁLÁSOK

Aki ismeri a Géniusz könyváruházlánc boltjait, az tudja, milyen otthonos, nézelődésre, nyugodt válogatásra ösztönző légkör várja a vásárlókat. A karácsonyvárás pedig nem lenne teljes náluk a már hagyományos dedikálások nélkül. „Híresek vagyunk arról, hogy mióta megnyitottunk, a magyar írók színe-java megfordult nálunk, és természetesen idén is folytatjuk ezt a sort. December 6-án, csütörtökön 15 órától – igazi mikulási ajándékként – Lőrincz L. László, az egyik legnagyobb magyar író várja rajongóit a miskolci Géniuszban, hogy dedikálja legújabb könyvét, az Óriások I-II.-t” – kezdi a programok sorolását Kondás Vilmos. Elárulja azt is: a szerző már 20 éve rendszeresen jár hozzájuk, szeret Miskolcra jönni, mert ezek a találkozók jól szervezettek, és a miskolci rajongók mindig nagyon várják a személyes találkozást. December 7-én, pénteken 14 órakor a Tajthy Krisztina – Boda Lídia szerzőpáros dedikálja Milli és Rémi miskolci kalandjai című kötetét, amelyet a Prima- díjas Merényi Dániel illusztrált. Ez a kötet tavaly jelent meg, és a legsikeresebb, legkeresettebb könyv volt a Géniuszban.

[3_960] knv-edes-emlekek-anyukamtol.jpg

A következő dátum, amelyre érdemes készülni: december 12., SZERDA, 16 óra. Magyarország sztárséfje, Bernáth József új süteményes könyvét hozza el rajongóinak. Az „Édes emlékek anyukámtól” című album egy gyönyörű kivitelű, sok régi receptet tartalmazó kötet, amely igazán kiváló karácsonyi ajándék lehet. December 14-én, pénteken 17 órától Kégl Ildikó miskolci író, újságíró várja olvasóit a Géniuszban, hogy ellássa kézjegyével, ajánlásával Életszag című kötetét, amely „Boldog karácsonyt" megjelöléssel kapható. Az ózdi Géniusz vásárlói sem maradnak meglepetés nélkül, hiszen 18-án, kedden 15 órától két írónőt köszönthetnek az olvasók: Kégl Ildikót és Greta May-t, aki ózdi, és Ölelj és ölj című kötetét dedikálja.

 GÉNIUSZ NAPOK

„Minden hónap második hétvégéjén rendezzük meg a Géniusz napokat, amelynek lényege, hogy három napon keresztül minden könyvünkre 20 százalék kedvezményt adunk, kivéve a tankönyveket, nyelvkönyveket és akciós könyveket. Decemberben 7-én, 8-án és 9-én lesznek a Géniusz napok, amelyre már 35. alkalommal várjuk a vásárlókat” – mondja a könyváruházlánc vezetője. Ezeket az alkalmakat egyébként nagyon sokan várják, készülnek rá, és annyira sikeresek, hogy megduplázódik a forgalom.

TANKÖNYVEK, NYELVKÖNYVEK

A Géniusz másik különlegessége, hogy az ország legnagyobb és legjobb tankönyv kínálatával rendelkezik. A gyerekek 4-5 százaléka ugyanis nem az iskolában kapja meg a tankönyveket, mert például elköltözik a család, vagy iskolát vált a diák. De előfordul az is, hogy a szülő otthonra is vesz egy tankönyvcsomagot, hogy figyelemmel kísérhesse gyermeke fejlődését. Éppen ezért nagy segítség, hogy a Géniuszba betérve hozzájuthatnak az érintettek az általános iskolai, középiskolai tankönyvekhez és az egyetemi jegyzetekhez is. Ennek a könyvtípusnak a forgalmazása nagy szakmai tudást igényel, és a neves könyves szakember büszke arra, hogy munkatársai magasan megfelelnek a legszigorúbb követelményeknek is.

[1_960] 2.jpg

AKCIÓK, WEBÁRUHÁZ

Folytatják a karácsonykor már szintén hagyománynak számító akcióikat is. A teljes árú könyvek mellett idén is folyamatosan gazdag akciós kínálattal várják a vásárlókat, mert a legfontosabb számukra, hogy minden igényt kielégítsenek, azokét is, akiknek kevesebb pénzük van. „Igen komoly, 30–50–70%-os kedvezményekkel várjuk a vevőket a Géniuszhoz tartozó többi üzletünkben is. Természetesen az ózdi Géniuszban is érvényesek könyváruházláncunk kedvezményei, az oda betérők is hatalmas kínálatból választhatnak ajándékot szeretteiknek” – mondja Kondás Vilmos.

Szakmai igényesség, sokoldalúság jellemzi a Géniusz 8 éve létrehozott két webáruházát, a www.geniusz.hu -t és www.geniusztankonyv.hu -t is. Azok számára, akik szívesebben vásárolnak otthonról, egynapos szállítási határidővel tudják teljesíteni az interneten kapott megrendeléseket.

[4_960] 3.jpg

GENIUSZ TOP 10

1. Lőrincz L. László: Óriások I-II.

2. Bernáth József: Édes emlékek anyukámtól

3. Tajthy Krisztina, Boda Lídia: Milli és Rémi miskolci kalandjai –

Merényi Dániel (Prima-díjas) illusztrációival

4. Kégl Ildikó: Élets zag

5. Greta May: Ölelj és ölj

6. Kepes András: Istenek és emberek

7. Müller Péter: Vallomás a szerelemről

8. David Bailey: Az Aranycsapat története

9. Náray Tamás: Zarah öröksége

10. Karácsony éjjelén (11 ünnepet idéző hanggal)

Vissza