HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
hírek

Robotokkal tanulhatnak a diákok Ózdon

2019. július 4. (csütörtök) 10:20
 

Átadták az Ózdi Szakképzési Centrum digitális közösségi alkotóműhelyét az ÓSzC Bródy Imre Szakgimnáziumában. A modern informatikai-technológiai eszközökkel és robotokkal felszerelt műhelyt mintegy 45 millió forintból alakították ki.

A GINOP-6.2.3-17-2017-00035 azonosítószámú projekt keretén belül megvalósult fejlesztés elsődleges célja a lemorzsolódás, vagyis a végzettség nélküli iskolaelhagyás megakadályozása. A helyzetelemzés eredményei alapján a most megépült oktatási színtér, és az egyéb, élményalapú tanulás helyszínei kiemelten fontosak ebben: az infokommunikációs eszközök megismerése, a csoportmunka erősítése és a személyes kompetenciák fejlesztése kulcsszerepet játszik a tanulók maradásában és hosszú távú fejlődésükben.

DSC_3776.JPG

Az Ózdi Szakképzési Centrum eddig nem rendelkezett hasonlóan modern oktatási térrel és eszközrendszerrel, az új, 237 m2 területű Digitális Közösségi Alkotóműhely ezért jelentős előrelépés az intézmény történetében. Ebben a speciális oktatási térben egymással kombinálható módon jelenik majd meg az elektronika, a 3D nyomtatás, a robotépítés, a lézervágás, a CNC és a famegmunkálás is, a tanulók pedig saját motivációjuk alapján is eldönthetik, melyik terület áll hozzájuk a legközelebb.

DSC_3750.JPG

Az ózdi digitális alkotóműhelyben az érdeklődők a robotika és a programozás mellett több hagyományos szakmát is kipróbálhatnak, például a hímzést, a varrást vagy az esztergályozást. A háromszáz négyzetméteres műhelyben a modern technológiát programozható robotok, számítógépek és okoseszközök képviselik. A tanórákon kívül műhelynapokat, tehetséggondozó és pályaorientációs foglalkozásokat, szakköröket szerveznek az érdeklődők számára.

DSC_3732.JPG

Az ünnepélyes átadó keretén belül Bánné dr. Gál Boglárka, az Ózdi Szakképzési Centrum kancellárja nyitotta meg az eseményt, Riz Gábor, a társég országgyűlési képviselője köszöntötte a vendégeket, míg az ünnepi beszédet Pölöskei Gáborné, az Innovációs és Technológiai Minisztérium szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára tartotta meg. Az ünnepi műsorban az Ózdi SZC Bródy Imre Szakgimnáziumának diákjai működtek közre.

További képek:  https://www.facebook.com/pg/kulcs.kozeletkulturacsalad/photos/?tab=album&album_id=2581446115417898

Vissza