HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESÉLETMÓDX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
hírek

Európáról vetélkedtek a Megyeházán

2019. november 25. (hétfő) 22:03
 

 Europe Direct hálózat, az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és az Európai Parlament közös rendezvénye a 4forEurope vetélkedő regionális döntőjének november 21-én Miskolc adott otthont.

A vetélkedőn a középiskolás diákoknak az Európai Uniós ismeretekre támaszkodva kreatív módon kellett feladatokat megoldani, ahol a csapatmunkát, EU-s tájékozottságot pontozta a zsűri. A Megyeháza Dísztermében a régió 10 legjobb csapata jelent meg, Salgótarjántól, Egeren keresztül Miskolcig és Mezőkövesdig. A diákok 6 játékos feladat megoldása mellett, prezentációkat mutattak be, EU napot szerveztek, érveltek az euró bevezetéséről vagy az ellen.

_MG_6780.jpg

A nap végén a 2. helyezett egy budapesti osztálykirándulást nyert az egész osztály számára, aminek keretében ellátogatnak az Európa Pontba is. A díjat az egri Andrássy György Katolikus Közgazdasági Szakgimnázium és Kollégium nyerte. Az első díjat, a horvátországi nyeremény utat a csapat és a felkészítő tanár számára a salgótarjáni Bolyai János Gimnázium nyerte.

Mindkét csapat elnyerte a lehetőséget a december 6.-ai országos döntőn való részvételre Kecskemétre.

(fotók: Kulcs Magazin)

 

Vissza