HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
hírek

A felzárkózásról tanácskoztak

2019. november 29. (péntek) 12:55
 

Negyedik alkalommal rendezték meg kedden a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Szász-termében a Megyei Felzárkózási Fórumot.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke, Bánné dr. Gál Boglárka beszédében kiemelte, hogy rendkívül fontosnak tartja a felzárkózás elősegítő programok működtetését és a felzárkózás-politikai résztvevők rendszer szakmai egyeztetését, hiszen a megyében a hátrányos helyzetű, perifériára szorult települések aránya magasabb az országos átlagnál, ebből következően a mélyszegénységben élők aránya magas.

20191126111949__MG_8087.jpg

A szakmai fórum Sörös Iván a Belügyminisztérium, Társadalmi Felzárkózásért Felelős Helyettes Államtitkárság, Gyermekesély Főosztályának főosztályvezetője, Lónárt Csaba Attila a Szent Zotikosz Gyermekvédelmi Intézmény intézményvezetője és Sándor Tamás a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet Végtelen lehetőség című programjának szakmai vezetője tartott előadást a felzárkózás témakörében.

A szakmai előadást követően a meghívott szakemberek egy kerekasztal beszélgetés keretében osztották meg véleményüket a megyei szintű felzárkózáspolitika intézményi szereplői közötti együttműködéssel kapcsolatban.

Vissza