HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESÉLETMÓDX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
hírek

Befejezték a nyomozást két kazincbarcikai drogdíler ügyében

2020. január 7. (kedd) 14:27
 

Befejezte a nyomozást két kazincbarcikai drogdíler ügyében a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda, az ügy iratait vádemelési javaslattal átadták a megyei főügyészségnek - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Kommunikációs Szolgálata kedden a rendőrség honlapján.

A férfiak a nyomozás adatai szerint jelentős mennyiségben szereztek meg speed és ecstasy típusú kábítószert, ezt egy kazincbarcikai hétvégi házban tárolták és helyben akarták eladni.
    A nyomozók az egyik férfit Kazincbarcikán, a drog átadása közben érték tetten 2018. október 5-én este, a társa elmenekült a helyszínről, ellene elfogatóparancsot adtak ki.
    A hétvégi házban több mint ezer, szív alakú ecstasy tablettát és csaknem 300 gramm speedport találtak, továbbá a kábítószer adagolásához és értékesítéséhez használatos eszközöket foglaltak le. Az igazságügyi szakértő véleménye szerint a lefoglalt kábítószer jelentős mennyiségű.
    A szökésben lévő férfi külföldre próbált menekülni, autóját a házkutatás után két nappal az M1-es autópályán, Győr térségében tartóztatták fel, a dílert elfogták.
    A két férfit jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették, a bíróság pedig elrendelte a letartóztatásukat.
    A rendőrök az ügy iratait vádemelési javaslattal átadták a Borsod-Abaúj Zemplén Megyei Főügyészségnek.

(MTI)

Vissza