HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
színes

Évnyitó a mezőkövesdi vállalkozókkal

2020. január 23. (csütörtök) 18:39
 

Mezőkövesd városa és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (BOKIK) január 21-én tartotta hagyományos gazdasági évnyitóját a matyóváros galériájának dísztermében.

A város intézményeinek és meghatározó vállalkozásainak vezetői előtt elsőként dr. Fekete Zoltán polgármester számolt be a 2019-es év legfontosabb történéseiről. Részletesen ismertette többek között az európai uniós és saját forrásból megvalósult beruházásokat, az elvégzett városüzemeltetési, városfejlesztési feladatokat, valamint az idei fejlesztési terveket is.

Tállai András miniszterhelyettes, a térség országgyűlési képviselője röviden szólt a magyar gazdaság helyzetéről, eredményeiről és a tervekről. Kiemelte, készül a Kormány új gazdaságvédelmi akcióterve, amely az adóterhek csökkentését is tartalmazza majd. Bihall Tamás, a kamara elnöke úgy fogalmazott: a megye és benne Mezőkövesd gazdasági teljesítménye is pozitív volt 2019-ben. Mezőkövesd Borsod-Abaúj-Zemplén kiemelt gazdasági térsége, ahol erős, innovatív vállalkozások jelentik a biztosítékot a további fejlődésre.  

Vissza