HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
aktuális

Via Carpatia közgyűlés és kisprojekt szerződések

2020. február 10. (hétfő) 14:49
 

Kassán rendezték meg hétfőn a Via Carpatia EGTC ünnepi Közgyűlését. Borsod-Abaúj-Zemplén megyét Bánné dr. Gál Boglárka, a megyei közgyűlés újonnan megválasztott elnöke, Kassa megyét pedig Rastislav Trnka, Kassa megyei közgyűlés elnöke képviselte. A Kisprojekt alap támogatási szerződéseit ugyancsak hétfőn adták át Kassán a megyeháza Tükörtermében.

Az ünnepi közgyűlés a két elnök első hivatalos találkozóját jelentette. A közgyűlés során megválasztásra került a Via Carpatia Korlátolt Felelősségű Európai Területi Együttműködési Csoportosulás új elnöke Bánné dr. Gál Boglárka személyében. A közgyűlés további részében a Felügyelő Bizottság tagjai kerültek megválasztásra.

A közgyűlések elnökei kölcsönösen kijelentették, hogy továbbra is ápolni szeretnék a két megye között kialakult együttműködést, melynek egyik nagyszerű eszköze a Via Carpatia EGTC.

A Kisprojekt alap támogatási szerződéseinek átadásán részt vett Bánné dr. Gál Boglárka, Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke, Rastislav Trnka, Kassa Megyei Önkormányzat elnöke, valamint a kedvezményezettek képviselői.

viak3.JPG

Az egybegyűlteket Orbán Máté Julianna, a Via Carpatia EGTC igazgató asszonya köszöntötte. A megnyitót követően Rastislav Trnka, majd Bánné dr. Gál Boglárka szóltak a résztvevőkhöz. Ünnepi beszédükben mindketten kihangsúlyozták a határon átnyúló együttműködés fontosságát és gratulációjukat fejezték ki azoknak a pályázóknak, akik sikeres pályázatokat hajthatnak végre a Kisprojekt Alap keretében.

A vezető kedvezményezettek abban a megtiszteltetésben részesülhettek, hogy a támogatási szerződéseket a két megye elnökeitől vehették át.

Az ünnepélyes rendezvény keretében 22 pályázat támogatási szerződése került átadásra, összesen 1,2 millió € értékben. A sikeres pályázatok közül 8 az 1. prioritási tengely keretében, 14 pedig a 4. prioritási tengely keretében kerül megvalósításra. Valamennyi sikeres pályázat hozzájárul az érintett megyék, valamint a keleti határtérség fejlesztéséhez. 

Vissza