HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
hírek

Szijjártó: továbbra is mindent megteszünk a magyarok egészségének megvédéséért, a gazdaság újraindításáért

2020. április 3. (péntek) 14:37
 

Továbbra is mindent megteszünk azért, hogy a magyar emberek egészségét és életét megvédjük, a határon kívül rekedt magyarokat hazahozzuk és a magyar gazdaságot mielőbb újraindítsuk - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteki online sajtótájékoztatóján.

A tárcavezető beszámolt az európai uniós külügyminiszterek tanácskozásáról, amelyet videokonferencia keretében tartottak.

Kiemelte: az egyeztetésen felvetette, hogy vannak, akik az elmúlt napokban Magyarországot támadták. Miközben Európa-szerte naponta ezrek halnak meg, még mindig vannak olyanok, akiknek a legfontosabb feladata aggódni a magyar jogállamiságért, pedig mindenki európai egységről beszélt a tanácskozáson - mondta. Hozzátette: az elmúlt napokban "ismét elképesztő hazugságokat terjesztettek rólunk politikai vezetők az európai uniós tagországokból".

Hangsúlyozta: arra kérte európai kollégáit, hogy "ne legyünk képmutatóak és ne beszéljünk úgy európai egységről", hogy néhányan az EU-n belül járulnak hozzá az álhírek folyamatos terjesztéséhez.

(MTI)

Vissza