HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
hírek

Gömör kapuja, Putnok - Kulturális és természeti adottságokra építő valódi élmények!

2020. május 28. (csütörtök) 08:08
 

Putnok Város Önkormányzata sikeres pályázatnak köszönhetően helyi és térségi turizmusfejlesztést támogató beruházást hajtott végre.

gk-logo.jpg

A régi helyén felépült új kilátó tetejéről leláthatunk a Sajó-völgyre. Kiépített gyalogút vezet hozzá, amely a város legismertebb legendája, a szakállas farkas sírjáig tart. A csónakház elsősorban azoknak kedvez, akik a Sajón nekiindulnának egy kalandos vízi túrának.

Az új épület és a stég kerékpárúton is megközelíthető, illetve alkalmas parkoló területet is kialakítottak mellette. A kávézó szintén új külsőt kapott és a város történelmi múltjához kapcsolódóan a Serényi családról kapta a nevét. Az újonnan kialakított ajándékboltban helyben készült gömöri ajándéktárgyakat vásárolhatunk. A hangulatos sétaút, Putnok Város egyik központi terétől a kilátóig vezet, összekapcsolva a látnivalókat. A városban a tájékozódást segítő infokommunikációs eszközöket is kihelyeztek. A mobilszínpad szintén része a kulturális felzárkózásnak és színtere lesz a havi rendszerességgel megtartott táncos-zenés fellépéseknek; korszerű fény- és hangtechnikával együtt.

A „Társadalmi és környezeti szempontból fenntartható turizmusfejlesztés Putnokon” elnevezésű, TOP-1.2.1-16-BO1-2017-00015 azonosító számú projekt a Széchenyi 2020 program keretén belül valósult meg. A projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alap finanszírozásával jött létre.      

erfa-logo.jpg

Vissza