HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
hírek

„Pénteken vagy szombaton döntés születhet az esetleges szigorításokról "

2020. július 10. (péntek) 11:33
 

Az összes környező országban romlik a vírushelyzet. A fertőzöttek száma Horvátországban tízszeresére, Szerbiában négyszeresére nőtt. Pénteken vagy szombaton döntés születhet az esetleges szigorításokról – mondta a miniszterelnök a Kossuth Rádióban.

Pénteken vagy szombaton döntés születhet az esetleges szigorításokról – mondta Orbán Viktor a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország műsorában.

Az összes környező országban romlik a vírushelyzet – hangzott el az adásban. A fertőzöttek száma Horvátországban tízszeresére, Szerbiában négyszeresére nőtt az elmúlt két hétben, ezért a miniszterelnök azt mondta, a nyaralóknak tanácsos több Balaton és kevesebb Adria.

A kormányfő elmondta, hogy Magyarország „rendben van”, de a veszély a behurcolás.  

Ami Európában történik az ránk is hatással van. Minden újabb fertőzés esetén mindig megtalálható a külföldi elem.

A kormányfő elmondta, hogy délig kapott határidőt az operatív törzs, hogy javaslatokat tegyen le az asztalra a behurcolás elleni védekezésről. Erről pénteken, vagy szombaton születhet döntés.

A Helyreállítási Alapról elmondta, hogy szükség van rá, mivel szeptemberben térdre eshet néhány nálunk gazdagabb, de pénzügyileg sérülékenyebb ország.

Mivel ez az összeg nem áll rendelkezésre, ezért hitelből kell ezt finanszírozni. Az EU elképzelése szerint ezt az összeget közösen vennék fel, amelyre eddig nem került sor – hangzott el az adásban.

Magyarország meg tudná vétózni a tervet, tette hozzá a miniszterelnök, amely egyhangú szavazást igényel, de ezt a legvégső esetben lehet megtenni.

A legfontosabb feltétel, hogy a pénzelosztás legyen igazságos és rugalmas és a politikai elemeket nélkülözze.

„Ha a pénz elköltéséhez ideológiai politikai szempontokat kapcsolnak, akkor az rosszul lesz elköltve” – jegyezte meg a kormányfő. Semmilyen politikai feltételt nem lehet összekeverni gazdasági döntésekkel.

(Forrás: hirado.hu)

Vissza