HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
hírek

„Creative Region – Határtalan fejlődés” munkamegbeszélést tartottak

2020. július 20. (hétfő) 13:09
 

„Creative Region – Határtalan fejlődés” témában tartottak munkamegbeszélést a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (HBKIK) székházában 2020. július 17-én délelőtt, melyen Bánné dr. Gál Boglárka, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke, és Dr. Lupkovics Beáta jegyző is részt vettek. 

A „Creative Region – Határtalan fejlődés” program célja Északkelet-Magyarország (Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyék) és a határon túli területek infrastrukturális, gazdasági és kulturális fejlesztése, népességmegtartó erejének növelése, versenyképességének erősítése a határon túli területek bevonásával.

A megbeszélés fókuszában az Északkelet-Magyarország nemzeti gazdasági és kulturális övezetének fejlesztési tervéhez kapcsolódó gazdasági versenyképességi együttműködés kialakítása állt. Az egyeztetésen részt vett Dr. György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára, a Gazdasági Versenyképességi Munkacsoport vezetője is.

hbmkik-13.jpg

A megbeszélést kezdeményező Miklóssy Ferenc, a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke és Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke, valamint az Északkelet-Magyarországi Gazdasági Övezetet alkotó további három megye képviseletében Bánné dr. Gál Boglárka, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke, Borbás Zoltán, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés alelnöke, Seszták Oszkár, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés elnöke, továbbá Dr. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Dr. Barcsa Lajos, Debrecen Megyei Jogú Város alpolgármestere, Prof. Dr. Szilvássy Zoltán, a Debreceni Egyetem rektora egyöntetűen hangsúlyozta, hogy a találkozó a rendezőelvek időbeni tisztázásával, a komparatív előnyök körvonalazásával nagymértékben járul hozzá az Északkelet-Magyarországi Gazdasági Övezet hatékony és szinergikus fejlesztésének előmozdításához.

hbkik-20.jpg


A „Creative Region – Határtalan fejlődés” programról:

A „Creative Region – Határtalan fejlődés” program csúcsszervezete az Északkelet-Magyarország Nemzeti, Gazdasági és Kulturális Övezetének Koordinációs Fóruma, amelynek vezetője Prof. Dr. Palkovics László kormánybiztos, innovációs és technológiai miniszter. A program cselekvési és ütemtervében vállalt feladatok ellátására operatív tematikus munkacsoportok jöttek létre a társadalmi innováció, az infrastruktúra, a versenyképesség, a megyeszékhelyek fejlesztése és a kapcsolódó határon túli területek bevonása terén.

(Fotók: hbkik.hu)

Vissza