HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
hírek

Újabb támogatások: milliókat kapnak a klubok, a koncertszervezők

2020. augusztus 6. (csütörtök) 13:47
 

A kormány újabb, 2,12 milliárd forintos csomagról döntött a könnyűzenei klubok és a fesztiválszervezők támogatására – közölte Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

A kormányszóvivő közlése szerint vidéken 80 könnyűzenei klub, játszóhely kaphat maximum 9 millió forint támogatást, amiből egyenként tíz-tíz könnyűzenei eseményt szervezhetnek meg, vagyis 800 esemény valósulhat meg 720 millió forintos támogatással.

Emellett – folytatta – körülbelül 20 nagyobb klub és koncerthelyszín kaphatna 30 millió forint támogatást, amelyből egyenként szintén tíz-tíz könnyűzenei eseményt valósítanának meg, így ez 200 koncertet jelentene, és erre 600 millió forint áll rendelkezésre.

Elmondta: a határon túli zenei színpadokat is támogatnák; 11 ilyen klubbal számolnak, amelyek ugyancsak maximum 9 millió forintból egyenként 11-11 könnyűzenei eseményt rendezhetnének, így összesen 120 rendezvényre 100 millió forint áll majd rendelkezésre.

Szentkirályi Alexandra közölte: a fesztiválok esetében 700 millió forint a támogatási keret, ezt fesztiválszervező cégenként osztják majd el.

A klubok, koncerthelyszínek támogatása esetében a Petőfi Irodalmi Múzeum a pályázat megvalósítója, a fesztiváloknál pedig a Magyar Turisztikai Ügynökség a lebonyolító.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta, hogy a kormány szerdai ülésén értékelte a koronavírus-helyzetet. Az európai országok többségében a helyzet romlott, több helyen drámai volt ennek mértéke.

Ezért fokozott óvatosságra kéri a kormány a külföldre utazókat – mondta.

DSZZS20200806208.jpg

Az országos tiszti főorvos javaslata alapján zöldből sárga minősítésbe került át Spanyolország a növekvő esetszámok miatt.

A tiszti főorvos kedden határoz az esetleges szigorításról, amelyről a kormány szerdai ülésén dönthet. Az intézkedések pedig pénteki naptól lépnek életbe – vázolta fel az országlisták értékelésének folyamatát.

Magyarországon hosszabb ideje 500-600 körül stagnál az aktív fertőzöttek száma. Fokozott óvatosságot igényel a zöld jelzésű országok látogatása – fogalmazott. A szomszédos országok közül Szlovákiába, Szlovéniába  Ausztriába és Horvátországba nagyobb kockázat nélkül lehet utazni – mondta.

(Forrás: hirado.hu)

(Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Vissza