HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
aktuális

VOGUE CAMP projekt – Szlovák-Magyar Szakmai Csereprogram

2021. június 30. (szerda) 12:21
 

A VOGUE CAMP projekt (FMP-E/1901/4.1/003) Szlovák-Magyar Szakmai Csereprogramja 2021. június 09.-23. között került megrendezésre a CLASSROOM távoktatási felületet sikeresen alkalmazva.

A Csereprogram 1. magyar oldali képzése a szlovák diákoknak online a stílustanácsadásról szólt Kishonthy Csilla közreműködésével, aki a Kék Púder Stílusiskola és Kozmetika alapítója és akinek szenvedélye a megjelenéskultúra. Sokrétű tapasztalattal rendelkezik a jólöltözöttségről, az előnyös sminkekről, az ápolt bőrről, a frizurákról és ezek harmóniájáról, ezáltal szívesen ad tanácsot és készséggel osztotta meg személyes tapasztalatait a VOGUE CAMP online képzés keretében a jövő szakembereivel is. A szlovák diákok a videók megtekintése után megszerzett tudásukat egy teszt kitöltésének segítségével és gyakorlati feladatok megoldásával ellenőrizhették.

csilla.jpg

A Csereprogram 2. magyar oldali képzés témája a szlovák diákoknak online a fodrászat volt. Pataki Zsuzsi, a Beauty Box Szalon alapítója, fodrászmester képzése során sorra vette azokat az eszközöket, amelyeket minden szakember használ. Elmondta a kiválasztás szempontjait és megosztotta a diákokkal a használatuk fortélyait. A jól megválasztott eszközökkel sokkal könnyebb és hatékonyabb a munka; így van ez a fodrásziparban is. Mindemellett a fodrász- és kozmetikai szalonok kialakításának kapcsán kiemelte a profi és egyben barátságos környezet kialakításának fontosságát. A diákok a videók megtekintése után egy rövid teszt segítségével ellenőrizhették megszerzett tudásukat.  

zsuzsi.jpg

A Csereprogram 3. magyar oldali képzés fókuszában a kommunikáció, marketing, márkaépítés és az internetes felületek használata állt. Czikora Ágnes, a BluePixel Kft. kommunikációs szakembere szerint a sikeres üzlet felépítésének és működésének egyik legfontosabb építőeleme a kommunikáció, amelynek egy szépségszalon esetében több síkja is van; az egyik ilyen fontos elem a személyes kommunikáció, a vendég minél alaposabb megismerése azért, hogy a szakember kiderítse, vendégének milyen változásokra van szüksége és hogy a változások útján megfelelő támogatást is tudjon nyújtani vendégeinek. Ma már szinte minden kommunikációs tevékenység az interneten, a közösségi oldalakon zajlik, így meg kell tanulni ezek használatát, optimalizálását. Ági egyedi, lendületes és élményszerű tréningje keretében ezekben a témakörökben nyújtott segítséget a szlovák diákoknak. A kommunikációs ismeretek elsajátításának ellenőrzésére a diákok egy tesztet is kitöltöttek. 

ági.png

A Csereprogram 1. szlovák oldali képzésének témája a hajdiagnózis volt magyar diákok számára. A haj és fejbőr diagnosztizálása a fodrászat minden egyes szolgáltatásának elválaszthatatlan része. A képzés keretében Jana Tkáčová, aki tanácsadó a hajkozmetikumok, szolgáltatások és a kommunikáció terén, egy diagnosztikai kamera segítségével felmérte vendége fejbőrének és hajának állapotát, minél több információt nyújtva arról, hogy az eddigi gondozás megfelelő volt-e a számára. Ebbe a folyamatba bepillantást nyerhettek az érdeklődő diákok is. Nagyon fontos, hogy a vendég testreszabott szolgáltatást kapjon, annak érdekében, hogy a haja ne csak a szalon elhagyása után, hanem otthon és minden nap gyönyörű legyen.

cs1.jpg

A Csereprogram 2. szlovák oldali képzése a legújabb hajfestési technikákkal foglalkozott. Eva Bérešová, aki tapasztalt fodrász, a Blond Studio modul keretében beszélt a különböző technikákról és mutatott be egy konkrét balayage hajfestési módszert a magyar diákoknak. A balayage lényege, hogy mindig egy egyenletes átmenetet és fokozatosságot kell elérni, annak érdekében, hogy az átmenet a lehető legtermészetesebb hatást keltse. Azonban minden egyes technika egyedi és a különböző fényviszonyoknak megfelelően más-más hatást eredményez. A balayage a vendégek körében azért a legközkedveltebb, mivel a legtermészetesebb színeredményeket produkálja, ugyanakkor megmutatja a fodrász szakemberek professzionalizmusát is. A diákok a hajfestési technikákhoz kapcsolódó teszt kitöltésével zárták ezt a képzési modult.

cs2.jpg

A Csereprogram 3. szlovák oldali képzésének témája a hajfonatok és a hajfestés új trendjeinek egyedi ötvözése volt. Ha van olyan frizura, amely szinte egyidős az emberiséggel, akkor az a hajfonatkészítés. Nora Buzičká fodrász a képzésen a fonás történetét mutatta be egészen a jelen trendekig. Mind a mai napig népszerű, hiszen a hajformázást tekintve a hajfonat az időtlen szépség megtestesítője. A színes, félig tartós hajfestés trendje is jól kombinálható a fonással, ami gyönyörű és rendkívül egyedi megjelenést kölcsönöz a viselőjének. A magyar diákok ebben a képzési modulban ezen a téren inspirálódhattak és immáron szabadjára engedhetik a fantáziájukat, felfedezhetnek, alkothatnak – ha ez vendégeik igényével is találkozik.  A diákok a témához kapcsolódó teszt kitöltésével zárták ezt a képzési modult.  

cs3.jpg

A teljes VOGUE CAMP Csereprogram távoktatási anyaga elérhető a CLASSROOM felületen, amelyet a BORA 94 Nonprofit Kft. munkatársa, Kovács Tibor e-mail címére küldött regisztráció után bárki érdeklődő számára elérhetővé teszünk. Kérjük regisztrációs igényét erre az e-mail címre küldje: kovacs.tibor@mfu.hu   Bővebb információ a projektről: https://bora94.hu/web_h/vogue-camp/   A VOGUE CAMP projektről… A projekt célja a kreatív szakmai ismeretek, gyakorlati készségek, szakmai tapasztalatok bővítése a fodrászat és a szépségápolás területén tapasztalatcserével, közös gyakorlatorientált képzéssel, a határmenti terület szépségipari szolgáltatásainak fejlesztése érdekében.  

Partnerek: Vezető kedvezményezett: BORA 94 Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. (Magyarország) Kedvezményezett 1: Nezisková Organizácia VOGUE Academy (Szlovákia) (ROGUE ACADEMY)   Időtartam: 2020. február 1. – 2021. június 30. (17 hónap) Az ERFA támogatás összege: 48 255,67 EUR A projekt teljes költségvetése: 56 771,37 EUR   A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. A sajtóközlemény tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.  

Bővebb információ a projektről, az elkészült e-módszertani anyag, valamint tudósítások, videók a nyilvános rendezvényekről és a csereprogramról a projektpartnerek honlapjain és közösségi médiaoldalain érhetőek el:

www.bora94.hu

https://www.facebook.com/bora94nonprofitkft

http://www.vogueacademy.sk/

https://www.facebook.com/Sal%C3%B3n-Vogue-175153782527540

 

Vissza