HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESÉLETMÓDX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
színes

Hogy hívják a kicsit? – Szavazás indult a miskolci alpaka bébi nevéről

2021. augusztus 3. (kedd) 16:04
 

Egy kis állatnak nevet választani mindig izgalmas dolog. Vajon mi lenne az, ami leginkább testhezálló számára? A Baráthegyi Majorságban született alpaka bébi még nem kapott nevet, a majorságot üzemeltető Szimbiózis Alapítvány ebben a nagyközönség segítségét kéri. Szeretnék megtalálni a legötletesebb nevet, ezért szavazást hirdettek facebook oldalukon, ahol augusztus 9-ig várják a javaslatokat.

A Baráthegyi Majorság alpakái mókás külsejükkel, barátságos tekintetükkel és selymes gyapjukkal mindenkit elvarázsolnak. Pumukli és Izabella kicsinye a legújabb kedvenc, aki 11 és fél hónap várakozás után érkezett meg a majorságba. Most még anyatejet eszik és a mamája féltőn gondoskodik róla, hamarosan azonban őt is etethetik és dögönyözhetik kicsik és nagyok egyaránt.  

A békés és barátságos alpakák olyanok lelkét is megsimogatják, akik más terápiás állattól megijednének. Magyarországon egyedülálló módon – a Baráthegyi Majorságban - segítenek a fogyatékossággal élő, főleg autista gyereknek, akik különösen nehezen teremtenek kapcsolatot a külvilággal. Számukra ugyanis riasztó lehet akár a terápiás kutya is a közvetlenségével vagy a terápiás ló, már csak a méretéből adódóan is – a dél-amerikai, háziasított tevefélék azonban a legfélénkebb gyerek szerint is „aranyosak”.

Az alpakák nem siettetik vagy kényszerítik a figyelmet, emellett rendkívül tanulékonyak és engedelmesek. Simogatásuk, a velük való kirándulás, kisebb feladatok elvégzése különleges élményt, nyugalmat, kontroll érzetet biztosít, növeli az önbizalmat, önbecsülést, segíti a kapcsolatteremtést, oldja a depressziót, javítja a hangulatot – olyanoknak, akiknek máshogy nem is lenne módja erre.

Ha szívesen vállalná a névadást keresse fel a Szimbiózis Alapítvány facebook oldalát, az alábbi linken és írja be a javaslatát hozzászólásban: https://www.facebook.com/szimbiozis/photos/a.1559515167610665/3092836747611825

A névadás határideje: 2021. augusztus 9.

Vissza