HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
hírek

A Megyeházán ülésezett a MÖOSZ

2021. október 6. (szerda) 17:39
 

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat székházában tartotta soron következő ülését a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetségének Közgyűlése.

untitled-79.jpg

A Megyei Önkormányzatok Országos Szövetségének Közgyűlése (MÖOSZ) Miskolcon tartott ülésén mind a 19 megye képviseltette magát.      

untitled-56.jpg

Országunk megyéinek képviselői olyan fontos témákkal kapcsolatban kaptak részletes tájékoztatást az ülés során, mint a TOP Plusz aktualitásai, amelyről Oláh Gábor, a Pénzügyminisztérium helyettes államtitkára számolt be. Révész Máriusz, az Aktív Magyarországért felelős kormánybiztos az aktív- és ökoturisztikai fejlesztésekről tartott tájékoztatást. Szabadi Dóra, az MVM Optimum Zrt. SMART CITY és Energiaközösség Igazgatóság Smart City projektvezetője az MVM Optimumot mutatta be az energiahatékonyság világában. Kiss Csaba Attila, az MVM ESCO Zrt. vezérigazgatója az ESCO szolgáltatásban rejlő lehetőségekről tájékoztatta a megyék képviselőit. Komjáthy Kálmán, a Takarékbank Zrt. Önkormányzati Kompetencia Központ osztályvezetője a Takarékbank és a megyei önkormányzatok együttműködésének lehetőségeiről tartott beszámolót, míg Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke a Magyar Diáksport Szövetség közreműködésével nyújtott szakmai segítségről számolt be.

untitled-9.jpg

A MÖOSZ ülésének dátuma nem is lehetett volna aktuálisabb és ünnepélyesebb: az alkalmat megragadva együtt hajtott fejet, és emlékezett meg mind a 19 megye az aradi vértanúk hősi haláláról, a szabadságharc vérbefojtásának gyásznapjáról.

untitled-45.jpg

Vissza