HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
ajánló

Mesés versengésre hív a könyvtár

2022. szeptember 7. (szerda) 15:09
 

„Egyszer volt, hol nem volt...” címmel vetélkedőt hirdet a magyar népmese napja alkalmából a József Attila Könyvtár. A versenyre miskolci általános iskolák 3-4. osztályos, 3 fős csapatainak jelentkezését várják.

A népmese napját Benedek Elek születésnapjához kapcsolódóan első ízben 2005. szeptember 30-án rendezték meg, ezzel tisztelegve a nagy meseíró előtt. A célok az elmúlt években sem változtak, hiszen a könyvtárosok, a pedagógusok és a mesével foglalkozó szakemberek, valamint a meseszerető gyerekek és felnőttek ekkor különösen nagy figyelemmel fordulnak mind a magyar, mind más népek meséihez.

A József Attila Könyvtár az ünnephez kapcsolódóan hirdette meg „Egyszer volt, hol nem volt…” címmel versenyét. A vetélkedő első, írásbeli fordulójában egy szabadon választott népmese illusztrációjának elkészítése a csapatok feladata. Az alkotásokat A/4-es méretben, tetszőleges technikával, bármilyen eszköz (vízfesték, ceruza, zsírkréta stb.) használatával lehet elkészíteni. A képek hátoldalán a pályázó csapat nevét, iskoláját és felkészítő tanárát, az elérhetőségeket (e-mail, telefonszám), valamint az illusztrált mese címét kell szerepeltetni. A pályázók az illusztrációkat 2022. szeptember 15-ig adhatják le személyesen a József Attila Könyvtárban, vagy postai úton is eljuttathatják az intézmény címére: 3526 Miskolc, Szentpéteri kapu 95. A beküldött alkotásokból kiállítást szervez a könyvtár. A legjobb 6 csapat a vetélkedő döntőjébe is bekerül, amelyet a József Attila Könyvtárban rendeznek a magyar népmese napjához kapcsolódva, 2022. szeptember 28-án. A fináléba jutott csapatok az előzetesen megküldött tematika alapján mesékkel kapcsolatos feladatokat kapnak: meseírás, egy-egy történet eljátszása is része lesz a döntőnek. A legeredményesebb csapatok jutalomban részesülnek.

vetélkedő népmesék.jpg

Vissza