HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
hírek

Középpontban a bányászat és a klímaváltozás

2022. szeptember 7. (szerda) 15:25
 

Ózdon, a Digitális Erőműben folytatódott a Társadalmi Szervezetek Fóruma, ezúttal a bányászat és a klímaváltozás volt a középpontban.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat által szervezett fórum célja, hogy az érintett témában, jelen esetben a bányászattal és a klímavédelemmel kapcsolatban előremutató beszélgetéseket folytassanak civil szervezetek, szakemberek és döntéshozók.

– Miniszteri biztosként fő feladatom, hogy felmérjem és elemezzem a barnakőszén- és lignittermelés növeléséhez szükséges beruházásokat, valamint azok költségigényét. Pontos helyzetképet kell, hogy adjak Magyarország Kormánya számára a szén, mint energiahordozó jövőbeni felhasználási lehetőségeiről ellátásbiztonsági és környezetvédelmi szempontból – mondta megnyitójában Riz Gábor miniszteri biztos, országgyűlési képviselő.

DSC_4499_1.JPG

A megyei önkormányzat részéről dr. Schirger György, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzati Hivatal jegyzője köszöntötte a fórum részvevőit. Beszédében hangsúlyozta, az identitás és a működő közösségek erősítésében rendkívül fontos szerepet játszik az információhoz való hozzájutás. – Egymás véleményének megismerése vezethet el a szemléletváltozáshoz, amelyben kiemelt szerepet töltenek be az ilyen események – tette hozzá a Hivatal jegyzője.

DSC_4506_1.JPG

Ezután Vinczéné Telegdi Erzsébet környezetkutató geográfus előadásában a klímaváltozás közvetlen és közvetett hatásairól beszélt országos és megyei viszonyaltban, majd kerekasztal-beszélgetés zárta az eseményt.

Vissza