HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
ajánló

Országos Könyvtári Napok az esélyegyenlőség jegyében

2022. szeptember 30. (péntek) 13:34
 

A megyei könyvtárak idén ünneplik fennállásuk 70. évfordulóját, így a miskolci II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár is. Erre emlékezve több játékkal, érdekes információval találkozhatnak október 3. és 26. között azok, akik felkeresik a könyvtárakat.

Ebben az évben a program kulcseleme az esélyegyenlőség lesz, mely jó alkalmat teremt arra is, hogy erősítse a könyvtárak, könyvtárosok szakmai, emberi kapcsolatait.

Az egy hét során II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár (3530 Miskolc, Görgey A. u. 11.), valamint valamennyi fiókkönyvtár számos programmal, többek között író-olvasó találkozókkal, gyermekfoglalkozásokkal, bábelőadásokkal valamint október 7-én, pénteken kedvezményes beiratkozási lehetőséggel várja olvasóit. A hét utolsó napján az Országos Könyvtári Napok zárónapján rendezik meg már hagyományosan az úgynevezett Könyves Vasárnapot, mely a szó szoros és átvitt értelmében is hab lesz a tortán. Ez a nap igazi családi rendezvény lesz, amelyben kicsikre és nagyokra, idősebbekre és fiatalokra egyaránt számítanak a szervezők. A Megyei Könyvtár október 9-én 10 órakor nyit és délután 2-ig várja látogatóit. A program elején mesés családi vetélkedő részeseivé válhatunk, játékos feladatok kínálnak kellemes időtöltést. Lesz mesterségek játszóháza, népi játékkert, valamint kézműves foglalkozás és társasjáték minden mennyiségben. A nap záróakkordjaként kerül sor az Olvasók Királynője és Királya című megyei irodalmi játék értékelésére, és az ünnepélyes koronázásra. Köszöntjük a könyvtár legidősebb, legfiatalabb és legszorgalmasabb olvasóját, megtartjuk a családi vetélkedő eredményhirdetését és ekkor vágjuk fel közösen az Olvasók tortáját.

Részletes program itt elérhető.

A szakma legjelentősebb, legtöbb érdeklődőt megmozgató programsorozatán az elmúlt évben 1514 település 1793 intézményében 5067 eseményre került sor, amelyen 218999 érdeklődő vett részt.

Vissza