HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
hírek

Magyar diaszpóra ösztöndíjasoknak szervez találkozót a Rákóczi Szövetség Sátoraljaújhelyen

2022. november 17. (csütörtök) 09:20
 

A hazai felsoktatásban tanuló magyar diaszpóra ösztöndíjasoknak szervez találkozót péntektől vasárnapig a Rákóczi Szövetség a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Sátoraljaújhelyen - közölték a szervezők szerdán az MTI-vel

A rendezvényt a Rákóczi Hotel, Tábor és Rendezvényközpontban tartják azzal a céllal, hogy az ösztöndíjasok közvetlen kapcsolatot tudjanak kialakítani egymással és a Balassi Intézetben tanuló Kárpát-medencei társaikkal - írják.

A hétvége programjában szakmai, kulturális és szórakoztató elemek egyaránt megtalálhatók. A hallgatók pénteken egy angol és magyar nyelvű kvízzel összekötött ismerkedési esten vehetnek részt. Szombat délelőtt Szamosvölgyi Péter, Sátoraljaújhely polgármestere és Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő tart előadást, melyet kirándulás, tokaji bormustra és táncház követ. A rendezvény vasárnap szentmisével és istentisztelettel zárul.

A találkozót a Rákóczi Szövetség a Külgazdasági és Külügyminisztériummal együttműködésben valósítja meg - olvasható a közleményben.

DSC_5270.JPG

Vissza