HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
hírek

Átvállalják az áramszámla díját a paneltűz károsultjától

2023. február 15. (szerda) 12:04
 

Két éves áramszámla díját vállalja át a miskolci Fidesz és KDNP frakciószövetség az avasi paneltűz károsultjaitól – jelentette be sajtótájékoztatón Dr. Nagy Ákos a Fidesz, és Molnár Péter a KDNP miskolci frakcióvezetője. 

Az eseményen jelen volt Kántorné Szinai Erika, a lakástűz károsultja is. Mint ismert, 2022. december 31-én este egy petárda okozott tüzet a borsodi vármegyeszékhelyen, ahol egy lakás teljesen kiégett. Azóta számtalan felajánlás érkezett a károsult családhoz, egy alapítványi számlára pedig minden jóérzésű segítő adakozhatott lehetőségeihez mérten. – Egy élet munkáját azonban nem lehet néhány hét alatt újrateremteni, ezért a Fidesz és a KDNP miskolci frakciószövetsége úgy döntött, hogy kapcsolatot keresve a helyi áramszolgáltatóval, jelentős segítséget nyújtanak a lakástűzben érintett Kántorné Szinai Erikának és családjának. Ez a segítség 24 hónapnyi áramszámla díj átvállalását jelenti, ami jelen esetben mintegy 200.000 forint támogatást a károsultaknak – mondta a sajtótájékoztatón Dr. Nagy Ákos.

20230215_103646.jpg
Dr. Nagy Ákos, a Fidesz  miskolci frakcióvezetője

– Bízunk abban, hogy ezzel a közös összefogással mihamarabb új életet kezdhetnek a lakástűz érintettjei – ezt már Molnár Péter, a frakciószövetség KDNP-s vezetője tette hozzá. Az esemény végén a lakástűz károsultja köszönte meg az eddigi és a most felajánlott segítséget, a frakcióvezetők pedig a rugalmas és partneri hozzáállást méltatták a helyi áramszolgáltató részéről.

DSC_2031.jpg
(b-j) Hollósy András, a miskolci Fidesz szóvivője és Molnár Péter, a városi KDNP frakcióvezetője

DSC_2094.jpg
A felajánlás részleteit egyeztetik Kántorné Szinai Erikával (középen)

Vissza