HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
ajánló

Lélektől lélekig szól a zene az edelényi kastélyban

2024. február 28. (szerda) 16:02
 

Kivételes zenei élménnyel köszönti a hölgyeket Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegye Önkormányzata az Edelényi Kastélyszigeten. Március 8-án délután a barokk miliőben tavaszi dallamok érkeznek lélektől lélekig.

Az Anima vonósnégyes úriemberei egy igazán nőies dallamcsokrot nyújtanak majd át a zenekedvelő közönségnek a nemzetközi nőnap alkalmából. Könnyed, tavaszias zeneművek, filmzenék csendülnek majd fel az Edelényi kastély dísztermében március 8-án délután öt órától.  

nonap_V2 (002).png

A koncert Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegye Önkormányzata és a Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Kar közös eseménye, amely a „III. Egyetemi Tavaszi Fesztivál az Edelényi Kastélyban” programsorozat nyitóeseménye is egyben. Az eseménysor pedig a következő időszakban többek között a húsvéti ünnepkörhöz kapcsolódóan is tartogat hangversenyt a zenerajongóknak.

  Az Anima Vonósnégyes már 24 esztendeje aktív résztvevője a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei kulturális életnek. Indulásuk robbanásszerű sikert hozott. A quartet ugyanis két évvel megalakulását követően már a Borsodi Zenei Fesztivál húzóneve lett országszerte. Ugyanebben az évben nagy sikerrel mutatkoztak be a "Bartók+..." Nemzetközi Operafesztiválon, amelyen a fesztivál történetében példa nélkül hat alkalommal kaptak lehetőséget fellépésre. A négyes játszott már többek között Mauritius szigetén, Szlovákiában, Svájcban, Belgiumban, Romániában, Ukrajnában, Németországban és Olaszországban is. 2013-ban pedig Miskolc város Reményi Ede-díjat adományozott a vonósnégyesnek.

Az Edelényi kastélyban megrendezendő nőnapi hangversenyre az alábbi linken lehet regisztrálni. A belépőjegy ára 2000 forint. A kastély területén üzemelő Bárány kávézóban a regisztrált vendégek aznap 20 % kedvezményben részesülnek a vásárlás összegéből. 

Vissza