HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
ajánló

Megújult környezetben várja olvasóit

2024. március 4. (hétfő) 10:12
 

A József Attila Könyvtár tavaly nyáron bezárt, ám 2024. február 28-án újra megnyitotta kapuit. Az épület energetikai korszerűsítése, külső és belső felújítása megvalósult, így a könyvtár újra várja az olvasni vágyókat.

Az átadóünnepségen megtelt a könyvtár olvasótere, olvasók, egykori és jelenlegi munkatársak jöttek el a jeles napra. Az ünnepi pillanatokat a Róka lánya zenekar megzenésített versekkel, népdalokkal színesítette. Mikó Petra a Földes Ferenc Gimnázium tanulója a könyvtár elmúlt évi ’56-os szavalóversenyének első helyezettje Reményik Sándor: Eredj, ha tudsz! című versét mondta el.

IMG_0289.JPG

Varga Gábor, a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár igazgatója kiemelte az összefogást, a csapatmunkát, hiszen az intézmény dolgozói segítettek abban, hogy a felújítást követően újra olvasóbarát környezet álljon a látogatók rendelkezésére. Az intézményvezető az olvasók könyvtárba csábításáról beszélt, melynek egyik motivációs eszköze is, hogy a József Attila Könyvtárba 2024. március 14-ig az új beiratkozók 50%-os kedvezményt kapnak a beiratkozási díjból.

IMG_0287.JPG

A februári újranyitás után márciustól számos program várja az érdeklődőket a megújult József Attila Könyvtárban.

Vissza