HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
ajánló

Hangverseny húsvétra hangolódva

2024. március 6. (szerda) 09:09
 

A kereszténység egyik legnagyobb ünnepére hangol a III. Egyetemi Tavaszi fesztivál az Edelényi Kastélyban elnevezésű programsorozat. A nagysikerű Nőnapi koncertet kínáló könnyed dallamokat követően egyházi világba vezeti a komolyzene a kastélyszigetre látogatókat. Többek között Pergolesi Stabat Mater, Bach és Händel művek várják a közönséget.

Húsvéthoz közeledve egyházi lélek költözik az Edelényi kastélyba. Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye Önkormányzata és a Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Karának közös koncertsorozata ezúttal a Stabat Mater világával segíti a húsvéti elmélyülést. A siralomének Szűz Máriának a keresztfa mellett átélt fájdalmáról szól. Az egyik legismertebb középkori éneket az edelényi közönség Fedele Fenaroli olasz zeneszerző, zenepedagógus változatában hallhatja március 16-án, szombaton este hat órától az Edelényi kastély dísztermében. A zeneművet a Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Kar hallgatói adják elő olasz karmester, Manfredo Dorindo Di Crescenzo vezényletével. A Bariban született karmester tanulmányait szülővárosa mellett, Pesaroban és Rómában végezte. Olaszország szinte minden szegletében vezényelt már, de karmesteri kvalitásai lenyűgözték már többek között a görög, a brit, a német, az Uruguay-i, valamint a brazil, argentin, spanyol, portugál és osztrák, valamint a horvát közönséget is. Magyarországon Edelény lesz az első helyszín, ahol dirigál majd.

A hangverseny fő tétele mellett hallhatja majd a közönség Bach Blute nur, Bereite dich Zion, valamint Ich will dir mein Herze schenken című szerzeményét, elhangzik Pergolesi Vidit suum-ja és a Fac út protem. Händel repertoárjából pedig az O the Pleasure my Soul Possessing cím tétel csendül fel a koncerten.

SM_V5E javitott.png

A hangversenyen való részvétel regisztrációhoz kötött. Regisztrálni IDE kattintva lehet. Belépő 2000 Ft/fő. A belépőjegy ára 20 %-os kedvezményt is magában foglal az Edelényi Kastélysziget A Bárány kávézójában a fogyasztásból.

Vissza