HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
ajánló

Felfedezésre várnak Észak-Magyarország új attrakciói

2024. április 18. (csütörtök) 13:55
 

Vadregényes túraútvonalak, kemping, 8,5 hektáros horgászparadicsom és strandfürdő – mindezt megtalálja a kalandvágyó túrázó Észak-Magyarország Ózdi járásában.

Arló a 25-ös számú főút mellett, Egertől mintegy 40 km-re, a Tarnavidéki Tájvédelmi Körzetben terül el. A suvadás következtében kialakult Arlói-tó Európai hírnévre tett szert, hiszen keletkezése egyedülálló természeti jelenségnek köszönhető. A tó közvetlen környékét fenyőerdők borítják, a közeli Gyepes-völgy pedig kiváló terep a zoológusoknak és a botanikusoknak, hiszen számos fokozottan védett állat- és növényfaj megtalálható itt.

15.jpg

Az Arlói-tó és környéke folyamatosan fejlődik, amelyhez pályázati forrás is lehetőséget biztosít. A TOP-1.2.1-16-BO1-2017-00009 azonosító számú „Arló és Járdánháza turisztikai fejlesztése” című projekt célja, hogy a Suvadás-liget az egyik legsokoldalúbb és legkedveltebb turisztikai célpont legyen akár a Nyugat-Borsodi régióban, akár országosan.

Ennek érdekében folyamatosan bővülnek a kikapcsolódási lehetőségek. A több mint 300 millió forint vissza nem térítendő uniós forrásból vizes játszótér, új horgászstégek, szabadtéri kondipark is létesült, valamint teljesen felújították a tóparti Liget Vendéglőt. 

Az Arlói-tó csendes, háborítatlan szépségével és izgalmas új lehetőségeivel nemcsak egy napra való szórakozást kínál, hanem akár egy tartalmas családi, vagy baráti nyaralás ideális helyszíne is lehet. Az Óbükk lábánál fekvő, Járdánháza határában lévő Gyepes-völgyben szintén uniós forrásból egy Látogatóközpont és pihenőhely épült, amely a páratlan természeti értékek megismerésére nyújt újabb lehetőséget.

2.jpg

A könnyen megközelíthető pihenőhelyen korszerű, minden igényt kielégítő szolgáltatópontot építettek ki, ahol pihenőszoba, mosdók, pelenkázó, tusoló és teakonyha is szolgálja turisták kényelmét. Az épület mellett szalonnasütőket és kerékpártárolókat is kialakítottak, a közelben pedig helyi, kézműves termékeket vásárolhatnak a kirándulók.

A látogatóközpont a gyalogosan túrázók, a kerékpáros turisták és az autóval érkező látogatók számára egyaránt pihenési, felfrissülési, étkezési-és szabadidő-eltöltési lehetőséget kínálnak.

Vissza