HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
színes

Elkészítik a világ legnagyobb bon-bonját

2010. augusztus 13. (péntek) 09:12
 
Augusztus utolsó hétvégéjén rendezik Szerencsen a III. Országos Csokifesztivált.

Apró finomítások még szükségeltetnek, de elmondható, augusztus első hetében összeállt a szerencsi III. Országos Csokifesztivál programja. Koncz Ferenc, (Fidesz) a 11. számú választókerület országgyűlési képviselője a rendezvény kapcsán elmondta a Kulcs Magazinnak, hogy a már hagyománnyá vált fesztivál apropóját Szerencs város édesiparral kapcsolatos hírnevének megőrzése adta két évvel ezelőtt.

Édes emlékek

Leépült a csokoládégyártás, majd az elmúlt két választási ciklus, illetve a szocialista városvezetés hibás politikája miatt bezárták a cukorgyárat. Az édesipar fellegváraként számon tartott Szerencs ilyen irányú nevezetességei előbb-utóbb a feledés homályába vesztek volna, a fesztivál egyfajta emléket állít az egykor sokak számára kenyeret adó létesítményeknek. - Az augusztus 28-29-re tervezett családias hangulatú hétvége persze ezúttal is a szórakozásé lesz - közli a honatya. - Készülünk egy-két újdonságnak számító programmal, amelyek középpontjában természetesen a csokoládé lesz. Szombaton megtartjuk a Csokoládé Kupa elnevezésű családi úszóversenyt, ugyanekkor ráirányítjuk a figyelmet a Tokaj-hegyalja legnagyobb értékére egy „Fröccsparti” keretén belül. A fiatal rock-zenekarok fellépése mellett utcabálra is meghívjuk a nagyérdeműt – sorolja a kínálatot Koncz Ferenc ötletgazda.

[1_960] Bon-bon.jpg

Újabb rekordra készülnek

Vasárnap a Miskolci Nemzeti Színház művészei, a modern tánc tarcali Európa bajnokai, mazsorettek, fúvósok, néptáncosok, országos hírű operett sztárok, rock zenekarok gondoskodnak a jó hangulatról. Természetesen minden a csoki körül forog majd. - Bízunk abban, hogy ez a fesztivál sem múlik el Guinness rekord nélkül – folytatta Koncz Ferenc. - Ha minden összejön, elkészül a világ legnagyobb bon-bonja. A méret érzékeltetéseként említem meg, hogy két hektoliternyi nedűt tartalmaz majd, de a technikai kivitelezésről nem sokat tudok, a készítő nem igazán árulta el a részleteket. Gondoltunk a legfiatalabbakra, számukra történelmi játszóház épül, amely vetélkedőknek is helyszíne lesz. Logikai játékokon, kvíz, sport és ügyességi versenyeken gyűjthetnek majd tiketteket a gyerekek, amelyeket csokira válthatnak át.

Fellép a Hooligans

- Az ország számos részéről érkeznek csokigyártók akik bemutatják termékeiket, ugyanakkor tervezünk cukrászversenyt is, emellett kézművesek, népművészek standjainál leshetik el az érdeklődők a népművészeti tárgyak készítését. Egyszóval kavalkád lesz a legjavából. A kétnapos programot a szerencsi gyökerekkel rendelkező Hooligans együttes koncertje, illetve tűzijáték zárja – adott tájékoztatást Koncz Ferenc.

- SfL -

A tavalyi fesztiválról itt látható néhány felvétel: 2. Szerencsi Csokifesztivál

Vissza