Miniszteri kitüntetés a Bonbonnak
2011. augusztus 20. (szombat) 07:30
A magyar cukrászat fejlesztéséért, illetve a minőségi édességgyártás megvalósításáért adományozott elismerést Takács István a kft. igazgatója vette át a Vidékfejlesztési Minisztériumban Dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési minisztertől augusztus 19-én. A tárca vezetője megjegyezte az eseményen, hogy új alaptörvénye van Magyarországnak, amely hű Szent István örökségéhez. - Erről tanúskodik a „Nemzeti hitvallás,” amely a következőt rögzíti: Vállaljuk, hogy örökségünket, egyedülálló nyelvünket, a magyar kultúrát, a magyarországi nemzetiségek nyelvét és kultúráját, a Kárpát-medence természet adta és ember alkotta értékeit ápoljuk és megóvjuk. - A mai napon köszönetet mondunk mindazoknak, akik a magyar mezőgazdaságot, a vidéket éltetik, akik a Kárpát-medence természeti szépségeit, környezeti kincseit, szellemi és anyagi értékeit védik. Magyarország ma is a vidék kulturális és természeti erőforrásaira támaszkodva tud megújulni egy olyan világban, ahol sokáig úgy tűnt, hogy a silányság, az értékvesztés lesz az úr – fogalmazott a miniszter.
A díj a cég minden dolgozójáé
Takács István elmondta érdeklődésünkre, hogy bár meghívót kapott az eseményre, fogalma nem volt a miniszteri kitüntetésről. – Az adott pillanatban alig tudtam elhinni, hogy ezt az elismerést megkaptuk. Azért fogalmazok többes számban, mert nem az enyém a díj, hanem a cég teljes stábjáé. Értéket állítanak elő, elsődleges szempontként veszik figyelembe a hagyományos gyártást, a városhoz kötődő ízek felelevenítését. Sikerült megmentenünk a százéves recepteket, ezek alapján készítjük az édességeket. A szerencsi csoki több szempont miatt lett híres, őseink szem előtt tartották a legjobb kézimunkát, technológiát, és nem utolsó sorban a legkiválóbb alapanyagokat. Nagy hangsúlyt fektettek a fejlesztésre, az okításra, a fegyelemre, másrészt mindig volt egy kiemelkedő szaktudással rendelkező cukrász, aki elsajátítatta a szakmai fogásokat. A mestereket a fővárosi Zserbó Cukrászdából csábították el, egyszóval odafigyeltek a minőségre és ezt tesszük mi is. Meggyőződésem, hogy csakis az elődök munkastílusával és módszerével lehet megmaradni a piacon, a csokoládé rettenetesen érzékeny termék. Mi a legkiválóbbat kínáljuk, de nem hangoztatjuk, hogy ez a legjobb. Mindenki vegye a szájába és döntsön, erre most kiváló alkalom a Szerencsi Csokoládéfesztivál – mondta érdeklődésünkre Takács István.
![[0_960] bonbon 01 [0_960] bonbon 01](news/2836_0_960.jpg)
![[7_960] bonbon 02 [7_960] bonbon 02](news/2836_7_960.jpg)
![[1_960] bonbon 03 [1_960] bonbon 03](news/2836_1_960.jpg)
![[8_960] bonbon 04 [8_960] bonbon 04](news/2836_8_960.jpg)
![[2_960] bonbon 05 [2_960] bonbon 05](news/2836_2_960.jpg)
![[6_960] bonbon 06 [6_960] bonbon 06](news/2836_6_960.jpg)
![[5_960] bonbon 07 [5_960] bonbon 07](news/2836_5_960.jpg)
![[3_960] bonbon 08 [3_960] bonbon 08](news/2836_3_960.jpg)
![[4_960] bonbon 09 [4_960] bonbon 09](news/2836_4_960.jpg)
- SfL -
Tweet Megosztás Facebook-on Megosztás LinkedIn-en Vissza








