HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
színes

Melyik felvidéki műemlék kapuját restauráltatná?

2012. november 25. (vasárnap) 15:31
 
Az egyik szlovák bank érdekes játékot hirdetett, hat felvidéki, történelmi jelentőségű kapu közül választhatnak a szavazók. Amelyik műemlék a legtöbb voksot kapja azt restaurálják. Voksolhatnak a határmenti, többségében magyarok lakta Sajószentkirályra is!

A lista alapján Bajmóc, Késmárk, Szepeshely, Sajószentkirály, Selmecbánya és Révkomárom egy-egy híres műemlékére szavazhatnak. Közös bennük, hogy valamennyire ráfér a felújítás, s amelyik a legtöbb szavazatot kapja azt a bank egy csinos összeggel támogatja. A közös történelmünknek köszönhetően valamennyi műemlék még a Magyar Királyság korában született, azonban a hatból kettő található jelenleg is többségében magyarok lakta településen, Révkomáromban és Sajószentkirályon.

A révkomáromiak a 2. helyen állnak és az anyaországbeliek segítségét kérték. Mivel nincs regisztrációhoz és semmilyen más feltételhez kötve a szavazás ezért Magyarországról is voksolhat bárki, aki megnyitja az alábbi linket:  http://www.vub.sk/brany/  , majd a fotók mellett, bal oldalon egy kis zöld „dobozban” lát hat nevet, felőlről a 4. Sajószentkirály (Král’ , sajnálatos módon csak a szlovák neveket használják), a legalsó, 6. pedig Révkomárom (Komarno). A név mellé pipa, majd a zöld mező alján katt a hlavovat’ gombra és már meg is történt a szavazás.

[0_960] sajoszentkiraly.jpg

Révkomáromban a híres, egykoron Klapka tábornok által parancsnokolt erőd Lipót kapujának a felújítását segíthetik, Sajószentkirályon pedig az egyébként kitűnő állapotban lévő kastély (felvételünkön) kapujának a rendbe tételét. November 30-áig lehet szavazni.

Vissza