HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
színes

Triatlon Nagyhét - Tiszaújváros - aug. 02-10.

2014. július 25. (péntek) 10:45
 
TVK ITU Triatlon Világkupát magába foglaló 16. TVK Triatlon Nagyhét augusztus 2-10. között várja a sportbarátokat, és kikapcsolódni vágyókat.

A kilenc napos „menetelés” alatt a már hagyományos tömegsport programok (futás, kerékpározás, duatlon-váltó, extrém-váltó, hetes-kenu, streetball, Turista Triatlon) mellett ismét megrendezik a Jabil 1/3 Maraton elnevezésű, országos, pénzdíjas utcai futóversenyt, mely az idei Jabil 3próba eseménysorozat záró felvonása is egyben.

[10_960] kenu-bogracs.jpg

A napi sportolásokkal - az augusztus 3-i Bogratlon Bográcsfőző Fesztivállal – párhuzamosan, az esti kulturális „étlapon” jobbnál-jobb, minden korosztály igényeit kielégítő koncertek és műsorok várják a kikapcsolódni vágyók hadát a Főtérre.

A 18. TVK-ITU Triatlon Világkupa és a már szintén komoly hagyományokkal rendelkező ETU Junior Triatlon Európa-kupa ezúttal is kétnapos lesz, szombaton a selejtezők, vasárnap a döntők kínálnak igazi sportcsemegét az érdeklődőknek. Az elődöntő és a döntő pályái kivétel nélkül a belvárosban lesznek kialakítva, ami a nézők és a média jobb kiszolgálását szolgálja. Igazán motiváló lehet a felnövekvő nemzedéknek, hogy a Magyar Gyermek- és Serdülő Utánpótlás Gála résztvevői is a világkupa pályáin és díszletei között dönthetik el a helyezések sorsát.

[9_960] tri-3.jpg

A világon példa nélkül, egymás után 18. alkalommal a dél-borsodi településen megrendezendő világkupa rangját – hasonlóan az eddigi olimpiai ciklusokhoz – tovább emeli, hogy az itt elért eredmények, a megszerzett világkupa-pontok már beszámítanak a 2016-os Rió de Janeiró-i olimpiai kvalifikációjába!

Az elmúlt évek tapasztalata alapján biztosra vehető, hogy Tiszaújváros idén is nagy szeretettel várja a TVK Triatlon Nagyhétre sokadszorra, vagy először oda látogató külföldi és hazai vendégeket!

[1_960] tvk_plakat_2014.jpg

 

(fotók: VTT)

Vissza