HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
színes

Kiállítás a Megyeházán

2014. szeptember 25. (csütörtök) 23:03
 
Harmadik önálló kiállításával lépett a nagyközönség elé Szegedi Éva. A miskolci festőnő művei október 5-ig tekinthetőek meg a B-A-Z megyei Közgyűlés Díszaulájában.

„A legnagyobb öröm az alkotásban a vég nélküli játék, új utak nyitása, a harmónia és az örömszerzés mások számára.” Galánfi András fafaragó iparművész gondolatait választotta mottójául harmadik önálló kiállításának Szegedi Éva.

[3_960] Szegedi Éva kiállítás fotó 4.jpg

A miskolci festőnő képei már nem ismeretlenek a nagyközönség számára, most azonban a legutóbbi időszak alkotásait is megismerhetik az érdeklődők.

[2_960] Szegedi Éva kiállítás fotó 2.jpg

„Azt szeretném, ha a műveimen keresztül egy utazásra tudnám csábítani a nézőket, hogy lássák mennyi minden rejtett dolog van a szemük előtt, ami fölött elsiklunk a hétköznapokban. Az alkotás számomra bemutatása annak a sok tapasztalásnak, aminek fontosságát sokszor csak utólag érzékeljük. – mondja Szegedi Éva.

[1_960] Szegedi Éva kiállítás fotó 6.jpg

A kiállítás megnyitóján Hollóssy András önkormányzati képviselőjelölt kiemelte: nagyon fontos feladat a következő időszakban is, hogy Miskolc meg tudja tartani művészeit, és teret adhasson a tehetségek kibontakozásának.

Szegedi Éva festményeit október 5-ig tekinthetik meg a Megyeháza Díszaulájában.

(fotók: Tóth Tamás)


Vissza