HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESÉLETMÓDX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
színes

Ezreket csalt Szerencsre a II. Országos Csokoládéfesztivál

2009. augusztus 24. (hétfő) 10:50
 
A szervezők azt kívánták, ne legyen az elmúlt hetekre jellemző kánikula a második alkalommal lebonyolítandó Országos Csokifesztivál idején...

..., azt azonban nem gondolták, hogy az égiek annyira komolyan veszik a kérést, mint tették azt vasárnap délelőtt.

Tizenegy órakor még szakadt az eső, rövid idő után azonban beszűkültek az égi csatornák és elkezdődött Szerencs város egyik „legédesebb”, és legtöbb látogatót vonzó fesztiválja. Mint azt Koncz Ferenc ötletgazda, a B.-A.-Z. Megyei Közgyűlés alelnöke megjegyezte, nem csupán a szórakoztatás a célja a programnak, a csokoládékon túl szeretnék népszerűsíteni a hazai hagyományos termékeket, elérni a hatékonyabb védelmet. [1_300] csoki 02– A szerencsi csoki olyan érték, amit magyar emberek állítanak elő a városban. Sokan azt tudják, hogy már nincs gyártás alatt, ennek ellenkezőjét bizonyítjuk a fesztiválon keresztül. Ugyanakkor célunk, hogy jó hangulatban teljen el egy nap Hegyalja Kapujában, hihetetlen, mekkora az érdeklődés mind a gyermekek, mind a felnőttek között. Látható, hogy a szomorkás időjárás ellenére a tavalyitól nagyobb a látogatottság, az ország legtávolabbi vidékeiről is érkeztek vendégek – mondta Koncz Ferenc.

Újabb rekord

[2_300] csoki 03A rendezvényen elkészült a világ első, színesített csokoládéval festett körképe, amelynek kivitelezésében a kisgyermekek is szerepet vállaltak. Ekker Róbert grafikus- és szobrászművész második alkalommal szerzett dicsőséget a városnak azzal, hogy tavaly Gombóc Artúr nevű csoki szobrával, most a mesefigurákat ábrázoló festményével állított fel Guiness rekordot. A három méter átmérőjű, kilenc méter hosszú alkotásból csak a vászon nem volt ehető, az ábrázolt alakok között természetesen központi helyet kapott a tavalyi rekorder, Gombóc Artúr. A kulturális programok mellett főszerepet kapott a fesztiválon a gasztronómia, az érdeklődők veterán motorok bemutatójának, népművészeti vásárnak, és csokoládékóstolásnak is örülhettek túl azon, hogy betekintést nyerhettek az édesipari termék előállításának rejtelmeibe a Szerencsi Bon-Bon Kft. dolgozóinak jóvoltából. Az eseménysort pazar tűzijáték zárta az esti órákban, a rendezvényeken több ezer ember vett részt, az eseményt megtisztelte jelenlétével Dr. Ódor Ferenc, a B.-A.-Z. Megyei Közgyűlés elnöke.

[3_960] csoki 04

[6_960] csoki 05

[8_960] csoki 06

[12_960] Kezmuvesek.jpg

[4_960] csoki 07

[11_960] Mezeskalacs.jpg

[7_960] csoki 08

[5_960] csoki 09

[1_960] csoki 02

[9_960] Muzeum.jpg

[10_960] Veteran3.jpg

-SfL-

 

Vissza