HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
színes

A Borsodi Vágtán nem csak a lovasok mérték össze erejüket

2019. augusztus 14. (szerda) 19:27
 

Hernádkak-Belegrád adott otthon a 7. Borsodi Vágtának, ami a Nemzeti Vágta soron következő futama volt.

A vasárnapi rendezvényen köszöntőt mondott Török Dezső, a megyei közgyűlés elnöke és Demeter Ervin, megyei kormánymegbízott. Hajdú János, a település polgármestere pedig a község képviselő-testülete nevében "Hernádkakért" és "Díszpolgár" emlékplaketteket adományozott.

_MG_0490.jpg

A verseny legérdekesebb része a délutáni döntő volt, ahol a lovasok „Kishuszár” futamban és a „Borsodi Vágtában” mérték össze erejüket.  

EREDMÉNYEK

BORSODI VÁGTA: 1. Kun Ferenc (Mád) Colona Victoria lovával 2. Szebellédi Andrea (Szuhakálló) Jackson July lovával 3. Bihari Tibor (Újcsanálos) Zarándok nevű lovával

_MG_2013.jpg

KISHUSZÁROK: 1. Balogh Béla (Hernádkak) Sólyom nevű lovával 2. Jenes Anna (Szuhakálló) Zsófi nevű lovával 3. Harsányi Viktória (Onga) Maranello Herceg nevű lovával 4. Udvaros Nóra (Gesztely) Vezér nevű lovával.

DJI_0111.jpg

További képek:   https://www.facebook.com/pg/kulcs.kozeletkulturacsalad/photos/?tab=album&album_id=2615086705387172

_MG_0937.jpg

Az igazi fesztiválhangulatban több színvonalas program is volt. A „Győri Ördöglovasok" csapatának lovagi játéka és western műsora, a Magyar Huszár és Katonai Hagyományőrző Szövetség bemutatója, Laci betyár, Rico és Miss Mood koncertje. Természetesen a helyszínen megtalálhatóak voltak a kézműves foglalkozások, a gyermekrendezvények és a különböző kiállítók is.

fotók: Varga Tamás

Vissza