HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESÉLETMÓDX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
hírek

AZ ELMŰ-ÉMÁSZ idén Adventkor is karitatív akcióval segíti a gyermekeket

2019. december 11. (szerda) 11:58
 

A karácsonyt megelőző időszakban az ELMŰ-ÉMÁSZ ezúttal is jelentős adományokkal támogatja a gyermekeket és a rászorulókat egy négy megyére kiterjedő jótékonysági programsorozat keretében.

Ezúttal is kiemelt figyelmet fordítanak a hátrányos helyzetű, de tehetséges gyermekekre, és elsősorban olyan intézményeknek nyújtanak támogatást, amelyek küldetésüknek tekintik a tehetséggondozást. A jótékonysági rendezvények sora december 3-án Miskolcon kezdődött, ahol dr. Marie-Theres Thiell, az ELMŰ-ÉMÁSZ elnöke 3 millió forint értékben adott át pénzadományt – jelképesen – 10 Borsod-Abaúj-Zemplén megyei, tehetségfejlesztéssel és készségfejlesztéssel foglalkozó intézmény vezetőjének. A Herman Ottó Gimnáziumban tartott rendezvényen beszédet mondott Demeter Ervin, kormánymegbízott. A támogatott intézmények ezúttal mezőkövesdi, mádi, szerencsi, szirmabesenyői, abaújszántói, miskolci, putnoki, sályi, encsi és megyaszói iskolák.

_MG_1544.jpg

Ezen a napon a parasznyai Pitypalatty-Völgyi Csicsergő Óvodában ajándékokat adtak át az ottani óvodásoknak. Az ajándékokat az elmúlt évek hagyományának megfelelően a társaságcsoport vezetői egyenként, személyre szólóan vásárolták meg a gyermekek kívánságai alapján. Béres József, az ELMŰ Hálózati Kft. és ÉMÁSZ Hálózati Kft. ügyvezető igazgatója december 4-én Salgótarjánban Nógrád megyei óvodák vezetőinek adott át jelképesen összesen 3 millió forintot, amelyből 58 óvoda támogatása valósul meg.

_MG_1647.jpg

Az eseményen részt vett dr. Szabó Sándor, kormánymegbízott, Becsó Zsolt és Becsó Károly országgyűlési képviselők valamint Skuczi Nándor, a Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke. Ugyanezen a napon Fodor József, az ELMŰ MAGAZIN Hálózati Kft. és ÉMÁSZ Hálózati Kft. másik ügyvezető igazgatója Gyöngyösön összesen 3 millió forint összegű pénzadományt adott át Heves megyei tehetségfejlesztéssel és készségfejlesztéssel foglalkozó szervezeteknek.

tamogatas.jpg

A rendezvény résztvevői között ott volt dr. Pajtók Gábor, kormánymegbízott és Horváth László, országgyűlési képviselő is. A támogatásokból gyöngyösoroszi, gyöngyösi, pétervásárai, várasztói és tarnaleleszi projektek támogatása valósul meg. A jótékonysági akciósorozat december 19-én Csepelen zárul, ahol dr. Marie-Theres Thiell elnök asszony az ELMŰ-ÉMÁSZ Női Fórumának tagjaival, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezettel együttműködésben meleg ételt és szaloncukrot oszt rászorulók számára.

Vissza