HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
színes

Családbarát díjat kapott a Magyar Közút csapata

2020. január 2. (csütörtök) 10:59
 

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. elnyerte az Emberi Erőforrások Minisztériuma által alapított Családbarát Hely tanúsító védjegy bronz fokozatát Munkahely kategóriában. A kormányzat által elfogadott és támogatott minősítési rendszer jelenleg elérhető legmagasabb fokozata a bronz fokozat, melyet a Társaság olyan intézkedésekkel érdemelt ki, mint például a szülési szabadságról visszatért kismamák 8 órás bérjuttatása 6 órás munkanapra a gyermek 3 éves koráig.

A díjra pályázó társaságokat 11 témakörben vizsgálták, melyeknek része a foglalkoztatás módja, a juttatások és szolgáltatások köre, a közösségépítés, az egészségmegőrzés támogatását szolgáló intézkedések megléte, továbbá a kapcsolódó vállalati szabályzatok is. A vizsgálat során a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-t családbarát munkahellyé nyilvánították, melyhez számos intézkedéssel járult hozzá a társaság. Lehetőség van részmunkaidős foglalkoztatásra, illetve meghatározott esetekben – például költözés esetén – a munkavállaló kérését figyelembe vevő műszakbeosztásra és munkavégzési hely meghatározásra.

mk__kismeretu_logo.jpg

A cég munkatársai állandó kapcsolatot tartanak a gyermekgondozási vagy ápolási szabadságon lévőkkel, továbbá gyermekszületési, iskolakezdési és lakásvásárlási támogatást nyújtanak a családoknak. Mindezek mellett készpénzjuttatás és többletszabadság jár házasságkötéskor, valamint a munkavállalók egészségmegőrzését is támogatják, ennek keretében folyamatosak a szűrővizsgálatok is a cégnél. A bronz fokozat elnyerését követően a Magyar Közút Nonprofit Zrt. célja, hogy családfókuszú intézkedéseinek bővítésével növelje a munkaerőt megtartó és munkaerőt vonzó képességét és ezzel az új kiírásban a még rangosabb ezüst fokozatot elnyerje.

Vissza