HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
színes

Mi is az ónos eső? Tényleg ón hullik ilyenkor az égből?

2020. január 10. (péntek) 07:12
 

A téli időszak egyik gyakori jelensége az ónos eső. Hogy mi is pontosan ez a csapadék, hogyan alakul ki és miként lehet ellene védekezni, arra ad választ ez a videónk, amit publikáltunk hivatalos Youtube csatornánkon:

A szerdai napon a megelőző sószórási munkák során országosan több mint 700 tonna útszóró sót és mintegy 150 ezer liter kálcium-klorid oldatot juttattak ki a szükséges helyszínekre. Míg csütörtökön, szintén a preventív, illetve az ónos esőzés ideje alatt kijuttatott síkosságmenesítő anyagok közül csütörtök délutánig mintegy 3000 tonna útszóró sót és 350 ezer liter kálcium-klorid oldatot szórtak ki szakemberek.  

További információk az országos közutak téli útüzemeltetésről ezen a weboldalon érhetőek el: https://internet.kozut.hu/teli-uzemeltetessel-kapcsolatos-informaciok/.

Az aktuális útviszonyokról és forgalmi helyzetről pedig Útinform szolgálatunk oldalán itt teszünk közzé folyamatosan friss információkat: https://utinform.hu/hirek/balesetek-torlodasok-rendkivuli-kozlekedesi-esemenyek-2.

( Magyar Közút Nonprofit Zrt. Kommunikációs osztály )

Vissza