HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
hírek

Értékes könyvadományt adtak át a NAK Borsod-Abaúj-Zemplén megyei vezetői

2020. január 28. (kedd) 21:57
 

A szakmai ismeretek bővítését szolgáló értékes könyvadományt adtak át a Nemzeti Agárgazdasági Kamara (NAK) Borsod-Abaúj-Zemplén megyei vezetői a Nagydobronyi Szakképzési Központnak január 28-án.

Tarr Zoltán László, a NAK Borsod-Abaúj-Zemplén megyei igazgatója, Taskó József, ugyanezen hivatal elnöke és Szegediné Tóth Anett kabinetvezető mintegy 220 kötetnyi mezőgazdasági szakirodalommal ajándékozta meg a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola (II. RFKMF) égisze alatt tavaly ősszel megnyílt szakképzési intézményt. A könyvcsomag az agrárium teljes vertikumát felöleli, egyebek mellett gépészettel, erdészettel, állattenyésztéssel és növénytermesztéssel foglalkozó kiadványokat tartalmaz.

Tarr Zoltán László az adományozók nevében elmondta, hogy az agrárgazdasági kamara kiemelten fontosnak tartja a mezőgazdasági szakoktatást mind Magyarországon, mind a határokon túli magyarlakta területeken. Taskó Józseffel együtt azért döntöttek úgy, hogy szakkönyveket ajándékoznak a nagydobronyi szakképzőnek, hogy az elszakított területeken élő és tanuló diákok is részesüljenek abból a felhalmozott tudásból, amely a magyarországi szakiskolások, falugazdászok számára hozzáférhető. Az elnök hozzátette: reményeik szerint ez a tudás helyben tud majd hasznosulni.

A kisebb könyvtárnyi szakkönyvcsomagot Balogh János, a Nagydobronyi Szakképzési Központ igazgatója vette át, aki köszönetet mondott a támogatóknak a hasznos ajándékért. A találkozó során szakmai megbeszélést tartottak, melyen részt vett Soós Katalin, a II. RFKMF Felsőfokú Szakképzési Intézetének igazgatója és Fodor Gyula, a II. RFKMF rektorhelyettese is.

A NAK Borsod-Abaúj-Zemplén megyei delegációja a nap további részében Nagyszőlősre látogatott, ahol könyvcsomaggal ajándékozta meg a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség helyi alapszervezetét.

(forrás: Hidi Tünde, Kárpátalja.ma)

Vissza