HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
színes

István, a király iskolába megy… – ha szavaznak, miskolciak főszereplésével

2020. április 27. (hétfő) 14:56
 

Balla Riana Emma már ismerős lehet a miskolciaknak, hiszen tavaly a Mesefilmfóniában is hallhatták, de megannyi verseny győzteseként is olvashattak róla. A még csak nyolcéves tehetség és iskolája most újabb megmérettetésre készül, már a célegyenesben vannak – mi pedig segíthetünk nekik, hogy megnyerjék a Kárpát-medence egyik legnagyobb tehetségkutatóját.

Az ötezer hazai és külhoni magyar nyelvű általános iskola számára kiírt versenyben diákok fogják előadni, rögzíteni és a YouTube-ra tölteni az alaptantervben szereplő rockopera egy-egy jelenetét, amit az István, a király iskolába megy… produkció ítészei: a szakértő zsűri és a közönség rangsorolnak. A győztes iskolák és szólisták egy stadion méretű helyen fogják bemutatni a rockoperát.

A pontozás során nemcsak a zsűri, hanem a közönség is szavaz. A győztesek a Budapest Arénában játsszák majd el a darabot, valamint elutazhatnak a párizsi Disneyland-be, a szólisták közül pedig a kettő legjobbat Szörényi Levente és Bródy János díjazza egy éven át tartó zenei tanulmányokkal.

Riana iskolája, a Gárdonyi Géza Katolikus Általános Iskola is nevezett a versenyre – itt Gizellát alakítja a fiatal lány. Ugyanakkor a még csak nyolcéves tehetség úgy döntött, szólistaként is elindul a versenyen, a Táltos szerepében. A mezőny legfiatalabb énekese. – Nagyon sok versenyem volt már, mindenféle, így úgy gondoltam, pont erről nem kellene lemaradnom – nyilatkozta portálunknak Riana. „Táltos bárki lehet: kicsi, nagy, lány, vagy fiú. De az biztos, hogy idétlenül nézne ki, ha Sarolta szerepére jelentkeztem volna, hiszen 8 évesen nem hiszem, hogy jól nézne ki, ha én lennék István édesanyja” – indokolta szerepválasztását a cserfes miskolci lány.

– Én szoktam is és nagyon szeretek is operettet énekelni, ez pedig egy rockopera. Szerintem a két műfaj nagyon közel áll egymáshoz – mondta Riana hozzátéve: szerinte neki emiatt könnyebb dolga van, mint versenytársainak. „Én nagyon szeretem a mókás dalokat, az operett pedig inkább ilyen, így nagyon közel áll hozzám.”

DSC_7851.JPG

Fotó: Várady Nikolett 

Egy fordulón már továbbjutott Riana és a Gárdonyi is

– Nekem is és az iskolának is nagyon jól sikerült ez a forduló, továbbjutottunk. Az én videómat otthon, a kertünkben vettük fel éjszaka, lobogó tűz mellett. A meglévő videómat újítottuk fel a következő fordulóra, vagyis pontosabban az éneket vettük fel újra – részletezte.

A közönség az iskolasistvan.hu oldalon tud szavazni Rianára és iskolájára e-mail címmel, vagy Facebook-fiókkal, április 17. és május 14. között.

Mi történt veled az utóbbi időben?

– Novemberben Budapestre költöztünk, mert akkor kezdtem el dolgozni a Budapesti Operettszínházban gyerekszínészként. Illetve voltak egyéb filmes munkáim és számos fellépésem, versenyem is. Hatalmas, nagy sikerű Újévi Gálán is felléptem olyan kiválóságokkal, mint Peller Károly, Laki Péter és Szabó Szilvia. Még mielőtt kitört a járvány, elindult a Madách Ki mit tud tehetségkutató versenyén is, ahol a videóselejtező után, a 2. fordulón is továbbjutott. Sajnos a járvány miatt a versenyt felfüggesztették, de várjuk a folytatást. Itt 1 millió forintos fődíj és szerződések várnak a győztesre. Továbbá részt vettem a Dunakanyar hangja Nemzetközi versenyen, ahol több száz induló közül én voltam a legfiatalabb versenyző, itt második lettem. Legutóbb pedig elindultam az V. Hangok Varázsa Tehetségkutató versenyen, ahol Komolyzenei (operett) és Musical kategóriában is I. helyezett lettem, továbbá megnyertem a fődíjat, egy egyhetes musicaltábort, ahol ismert művészek oktatják a növendékeket.

(Muntyán Bernadett)

Vissza