HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
színes

HÁZHOZ MEGY A MÁJUSI AVASI BORANGOLÁS!

2020. május 13. (szerda) 15:30
 

Minden rosszban van valami jó! Most például az, hogy a járványügyi előírásokhoz alkalmazkodva az online térben házhoz megy az ország egyik legkülönlegesebb adottságú szabadtéri borgasztonómiai fesztiválja, így azoknak is lehetőségük lesz bekapcsolódni a programba, akik jóval távolabb élnek az Avasaljától. A város szívében emelkedő hegy legnagyobb rendezvényét sajnos csak egy későbbi időpontban lehet megrendezni (a jelenlegi tervek szerint 2020. augusztus 27-29. között), de a szervezők (Miskolczi Borbarátok Társasága Egyesület) nem szeretnék teljesen elengedni ezt a közös élményt, így május 16-ára megszervezik a fesztivál online változatát, hogy a borangoló életérzésről senki ne maradjon le.

A Borangolás Kanapéfesztiválra keresztelt programban változatos online beszélgetésekkel, borbemutatókkal, koncertekkel készülnek a szervezők a fesztivál kedvelőinek és egyben támogatni kívánják a Bükki borvidék borászait és a környék vendéglátóit, illetve adománygyűjtést szerveznek a B.-A.-Z. Megyei Központi Kórház részére, amellyel segíteni kívánnak a vírus elleni küzdelemben.  

Az eseményeket május 16-án, szombaton 16-24 óra között az Avasi Borangolás Facebook és Youtube oldalán lehet majd élőben követni. Miskolc művészei, borászai, zenekarjai mind egyöntetűen örömmel csatlakoztak a programhoz, de sok más, nem csak miskolci fellépő is vállalta a közös jótékonysági indíttatású produkciót. Aranyosi Péter miskolci humorista beszélget majd vendégeivel az élet édes ízeiről, de műsoron lesz többek között Szécsi Viki és Vihula Mihajlo, a Bíborszél, a Jazz Inside, Árvai Ildikó és még sok kis meglepetés zenélés is lesz. Érdekes borpárbajokat lehet majd nézni neves borászok részvételével, élő gasztroshow is lesz és retropartyra is lehet majd otthon táncolni. A rendezvény webshopjában a Balatonfüred-Csopaki, a Bükki, a Dél-Balatoni, az Etyek-Budai, a Neszmélyi, a Tokaji és a Villányi Borvidékről származó borokból lehet vásárolni és a Borbarátkozás program során a borászok segítségével lehet a borokat közösen megkóstolni.    

Az online borangolni vágyók rákészülhetnek az otthoni fesztiválozásra: május 10-től a rendezvény megújult weblapjáról házhoz rendelhetik a borászok válogatott borait és a borangoló ajándéktárgyakat a webshopból, hogy a május 16-i programhoz már minden készen álljon egy otthoni kanapéfesztiválhoz, és ehhez május 14-től miskolci éttermek is csatlakoznak ételkínálataikkal, hogy a gasztro élményről se maradjon le senki. Az online fesztiválozóknak lehetőségük van támogatni a jótékonysági gyűjtést: amennyiben rendelnek a webshopból, rendelésenként 1000 Ft kerül át a gyűjtési alapba, de további támogatói jegy vásárlásával is segíthetik a gyűjtést. További felajánlásokat a Szent György-hegy Alapítvány Korona Takarékbank 54600353-16011384 számú számláján tud fogadni.  

Részletes programokért érdemes figyelni a rendezvény Facebook oldalát, amely folyamatosan frissül.    

  facebook.com/avasiborangolas borangolas.hu  

Vissza