HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
hírek

„Hernádnémeti fejlődik!" – három beruházást adtak át

2020. november 11. (szerda) 12:26
 

Három projekt zárult le Hernádnémetiben, amiket kedden adott át Bánné dr. Gál Boglárka elnök asszony, és dr. Orosz Zsolt polgármester. Ebből két beruházás TOP-os projekt keretein belül – a megyei önkormányzattal konzorciumban – valósult meg.

CSK-5053 (1).jpg
A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében több mint 100 millió forintból új Idősek nappali ellátására alkalmas intézményt adtak át november 10-én, Hernádnémetiben. A szociális feladatokat ellátó épület legfőbb küldetése a szépkorúak közérzetének javítása. A felújított épület csoportos és közösségi nappali ellátást biztosít az idősek szociális, egészségi és mentális állapotának megfelelően. A modern épület egyebek mellet pihenésre, személyes tisztálkodásra, és étkezésre is alkalmas, amihez melegítő konyhát alakítottak ki. 
CSK-5067.jpg
Az Egészségház, szintén TOP-os projektből valósult meg. A csaknem 60 millió forintból létrejött korszerű épületben kap helyet a jövőben a fogorvosi és a háziorvosi rendelő, valamint a védőnői szolgálat. Akadálymentes mosdót, rámpát és várótermet építettek a betegek részére, valamint az energetikai hatékonyság növelése szempontjából napelemek kerültek a tetőre.
CSK-4878.jpg
Továbbá megújult település Vörösmarty utcája. A fejlesztés a Magyar Falu Program keretében, mintegy 20 millió forintból valósult meg. A programnak köszönhetően Hernádnémeti egyik legfrekventáltabb része lett biztonságosabb.
CSK-4966.jpg
„... és a sornak még nincs vége. Ma további együttműködésemről biztosítottam polgármester urat. Hajrá Hernádnémeti!" – hangoztatta a projektátadón Bánné dr. Gál Boglárka, a megyei közgyűlés elnöke.
(Fotó: Fekete Zsanett)
Vissza