HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
hírek

Folyamatos munkát ad az időjárás a katasztrófavédelemnek

2021. február 11. (csütörtök) 11:16
 

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében már huszonhárom helyszínen dolgoztak a hivatásos tűzoltók az időjárással összefüggő események miatt.

Az egységeknek a legtöbbször kidőlt fák miatt kellett beavatkozniuk, néhány esetben pedig elakadt járművek továbbhaladásában segítettek. Domaháza és Hollóháza külterületén több kidőlt fa akadályozta a közlekedést. Az utat az ózdi és a sátoraljaújhelyi hivatásos tűzoltók tették szabaddá. Putnokon, a Csemete kert utcában három darab fa dőlt az elektromos vezetékre. A fákat a kazincbarcikai hivatásos tűzoltók távolították el, a vezetékek nem sérültek meg.

Mielőtt az autósok útnak indulnak, tájékozódjanak az aktuális meteorológiai helyzetről és az útviszonyokról. Csak megfelelő műszaki állapotú, a téli időjárási körülményekre felkészített gépkocsival keljenek útra. Az autóba tankoljanak a szokásosnál több üzemanyagot és vigyenek magukkal feltöltött mobiltelefont.

Használják a katasztrófavédelem mobiltelefonokra ingyenesen letölthető tájékoztató alkalmazását, a VÉSZ-t - figyelmeztet az megyei katasztrófavédelmi igazgatóság.

Vissza