HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
Hírek

Legószoba nyílt az edelényi kastélyban

2024. január 26. (péntek) 09:11
 

Mindegy, hogy kék, zöld, piros. Nem számít, hogy kocka, téglatest vagy éppen háromszög. Az építkezés szabadsága az edelényi kastélyban mostantól határtalan.

Legószoba várja az érdeklődő óvodás és általános iskolai csoportokat január 30-ától az Edelényi Kastélyszigeten. Az ország egyik legnagyobb barokk kastélyába ezzel a kultúra mellé a szórakozás és a kreativitás is beköltözött.

i-bRxN57Z-X3.jpg

Az első legózók az edelényi Szent Miklós Általános Iskola egyik legó-osztályának diákjai voltak.

– Mint minden kulturális intézményben, úgy az edelényi kastélyban is fontos, hogy jelen legyen a játékosság, ami újabb értékes és aktív időtöltési lehetőséget biztosít az óvodások és az általános iskolások számára. Gyermekeim révén életem szerves része a legózás, amely amellett, hogy nagyon jó játék, szinte észrevétlenül fejleszti a gyerekek finommotorikáját, kreativitását, térlátását vagy logikai gondolkodását – mondta a tematikus szoba kapcsán Bánné dr. Gál Boglárka, az Edelényi Kastélyszigetet üzemeltető Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegye Önkormányzatának elnöke.  

i-3GvRfrK-X3.jpg

Építeni pedig az útmutatók alapján, vagy azok nélkül gyakorlatilag bármit megépíthetünk, csak a képzelet szab határt. Akár az edelényi kastély látogatásakor szerzet élmények is felépíthetők.

i-BmbzT7c-X3.jpg

Az Edelényi Kastély tematikus szobája meghatározott időpontokban, előzetes bejelentkezés után február 1-től fogadja az óvodás és általános iskolás, kis létszámú (max. 20 fős) csoportokat. Bejelentkezés, tájékoztatók és egyéb részletek a Kastélysziget honlapján.

Vissza