HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
fesztivál

Kisfilmes pályázatot hirdet diákoknak az NMHH-val közösen a CineFest

2024. július 10. (szerda) 12:35
 

MTI - Kisfilmes pályázatot hirdet a középiskolás és egyetemista filmrajongóknak az idén szeptember 6. és 14. között megrendezendő CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósággal (NMHH) közösen - közölte az NMHH kommunikációs igazgatósága szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint a 14 és 24 év közötti magyar diákok vagy diákokból álló alkotócsoportok "Veszélyek az online térben!" tematikában műfaji megkötés nélküli, 2022. január 1. után készült filmmel nevezhetnek. A nevezési űrlap augusztus 20-ig a cinefest.hu weboldalon, a nevezés fül alatt érhető el. A bármely technikával - legyen az például kamera, mobiltelefon vagy táblagép - forgatott pályaművek terjedelme 00.30 - 03.00 perc lehet, és célja, hogy bemutassa a gyermekek és fiatalok hétköznapi médiahasználatával kapcsolatos veszélyes vagy ártalmas jelenségeket, helyzeteket, tendenciákat, valamint az ehhez kapcsolódó felhasználó szokásokat és attitűdöket, és a jelenség mögötti okokat - ismertették.

cinefest_megnyito_230901_hcs-10.jpg

A CineFest szakmai, külön zsűrije által a legjobbaknak talált filmek alkotói pénzdíjban részesülnek: a fődíjas film 250 ezer, a második helyezett 150 ezer, míg a harmadik 100 ezer forintot kap. A díjazottakat szeptember 14-én, a fesztivál zárógáláján hirdetik ki. A részletes pályázati kiírás, valamint a nevezés a https://www.cinefest.hu/veszelyek-az-online-terben-diakfilm-palyazat/ címen érhető el.
A közleményben kitértek arra is, hogy a több mint két évtizedes múlttal rendelkező CineFest az indulásakor elsősorban a fiatal filmeseknek próbált bemutatkozási lehetőséget kínálni. Idén a fesztivál résztvevői három moziteremben és négy kategóriában (Nagyjátékfilm, CineDocs, Kitekintő és CineNewWave) nézhetik meg a filmeket.

2023-09-03-20-15-47.jpgA miskolci 20. - jubileumi - CineFest szeptember 6-án kezdődik, idén is az év legjobb, legizgalmasabb premierjeivel, sztárvendégekkel, szakmai programokkal, könyvbemutatókkal és bulikkal - áll a közleményben.

Vissza