HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
hírek

Javult az árvízbiztonság Szendrőládon

2014. január 4. (szombat) 09:36
Biztonságosabbá vált a Bódva esetleges újabb árvize ellen Szendrőlád, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen befejeződött az az árvízvédelmi beruházás, amelynek során olyan gát épült, amely garantálja a település lakosainak és ingatlanainak biztonságát, biztosítja az ipari és mezőgazdasági termelés feltételeit - tájékoztatta az önkormányzat az MTI-t.

Szendrőládot legutóbb 2010-ben fenyegette a Bódva áradata, akkor a védekezés több millió forintba került, és akkor vált egyértelművé, hogy a település árvízvédelmi rendszerének fejlesztése elodázhatatlan.

Az önkormányzat csaknem 155 millió vissza nem térítendő támogatást nyert a "Helyi és térségi jelentőségű vízvédelmi rendszerek fejlesztése" című pályázaton.

A község védelmére a lakott területek határvonalában a Bódva bal partján árvízvédelmi gát és csapadékvíz-elvezető övárok épült, miként két zsilip is, amelynek segítségével a szendrőládi patak és a keleti vízelvezető árok vizét vezetik be a Bódvába.

A tájékoztatás szerint a kivitelezés befejeződött, a projektnek köszönhetően Szendrőlád ár-, belvíz- és helyi vízkár veszélyeztetettsége mérséklődött.

Vissza