HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
hírek

Kisbuszok a vidék szolgálatára

2014. augusztus 29. (péntek) 17:00
 
A Miskolc Autó diósgyőri telephelyén Demeter Ervin megyei kormánymegbízott részvételével ünnepélyes keretek közt átadták a pályázati úton elnyert kistérségi falubuszok kulcsát Harsány, Hernádnémeti, Bükkaranyos és Damak polgármestereinek.

A házigazdák nevében Sándor Attila, a Miskolc Autó ügyvezetője köszöntötte a vendégeket.

[2_300] 01.jpg„Magyarország kormánya az Európai Mezőgazdasági- és Vidékfejlesztési Alapból pályázatot írt ki” – utalt a kezdetekre Demeter Ervin. A pályázat keretében kiemelten kezelték a kistérségi közösségi közlekedési szolgáltatás fejlesztését, ami 8-9 személyes kisbuszok beszerzését jelenti a nyertesek számára a gyakorlatban. A támogatás mértéke 100 százalékos, a járművek értékhatára 10 millió forint és egy katalógusból választhatták ki a típust. A pályázat újdonsága, hogy nem csak önkormányzatok, hanem közfeladatot ellátó civil szervezetek is indulhattak. Demeter Ervin örömmel jelentette be, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből közel 100 gépjárművel nyertek, ami országosan is kiemelkedő eredmény. Gyakorlatilag mindenki nyert, aki megfelelt a pályázati feltételeknek. Az említett közel 100 gépjárműből 76-ot a Miskolc Autó közreműködésével juttatnak el a nyertesekhez. A kisbuszok folyamatosan érkeznek a gyártótól. A tervek szerint decemberig az utolsó darabok is átadásra kerülnek.

[3_300] 02.jpgA megyei kormánymegbízott emlékeztetett rá, hogy ennél a projektnél is utófinanszírozás van, a pénz megelőlegezése sok esetben problémát okozott volna a településeknek, civil szervezeteknek. Ennek a problémának az áthidalására az autókereskedő cég bankjától kaptak fontos segítséget, ugyanis a pénzintézet kamatmentes kölcsönt biztosított a járművek beszerzésére. Demeter Ervin gratulált a sikeres pályázóknak és az autókereskedésnek a nagy volumenű projekthez.

Nagy Lajos, Bükkaranyos polgármestere elmondta, hogy a kistelepüléseknek nehéz lenne kigazdálkodniuk az új járművek árát. A gyermekek és idősek szállításától az ebédkihordásig számos feladatot látnak el a kisbuszok. Folyamatosan úton vannak, ezért különösen fontos számukra a biztonság. Az alkalmat megragadva megköszönte a gyorsaságot a kormánymegbízottnak és a Miskolc Autónak.

[5_960] 04_.jpg

[6_960] 05_.jpg

[8_960] 03_.jpg

A program zárásaként Demeter Ervin átadta a polgármestereknek a gépjárművek kulcsát. A papírok elintézését követően a járművek szolgálatba állhatnak, hogy színvonalas ellátást biztosítsanak Harsány, Hernádnémeti, Bükkaranyos és Damak lakói számára.  

[4_960] 06.jpg

Vissza