HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
hírek

Szent György modern lovagjait ünnepelték

2015. április 23. (csütörtök) 16:08
 
A Rendőrség Napja tiszteletére csütörtökön nyílt rendőrnapot és jutalomátadó ünnepi állománygyűlést tartott a Miskolci Rendészeti Szakközépiskolában a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság és az iskola. Az ünnepségen részt vett Török Dezső, a megyei közgyűlés elnöke.

„Ne féljetek, az Úr küldött hozzátok, hogy megszabadítsalak titeket ettől a sárkánytól. Ezért higgyetek a Krisztusban, és keresztelkedjetek meg, akkor megölöm ezt a sárkányt"  mondta a legendárium szerint György a silenaiaknak, akik a tanácsot megfogadva felvették a keresztséget, György pedig levágta a sárkány fejét. Azóta Sárkányölő Szent Györgyként tisztelik világszerte, aki a katonák, rendőrök és Anglia védőszentje lett. Április 24-e, Szent György Napja 1992-től hivatalosan a magyar rendőrség emléknapja.

 [0_960] rend.jpg

A nyíltnapon a rajsátrakban a TEK-től a bűnmegelőzésig számos szakterület mutatkozott be az érdeklődőknek. Felvonultatták a rendőrség gépjármű állományát, az új lézer traffipaxból is elhoztak egy berendezést. A placcon tűzoltóautót és emelőkosaras darut is láttunk. Műsorról is gondoskodtak. Nehéz eldönteni, hogy a kutyás bemutató vagy a kommandósok tetszettek jobban a gyerekeknek.

Az „átriumban” tartott ünnepségen dr. Vereckei Csaba dandártábornok, megyei rendőr főkapitány és Török Dezső  is részt vett. A Himnusz eléneklését rövid kulturális műsor követte, majd a rendőrség napja alkalmából jutalmakat adtak át a parancsnokok által erre méltónak ítélt hivatásos rendőröknek, közalkalmazottaknak. 

[1_960] rend3.jpg 

Az ünnepséget követő fogadáson Török Dezső mondott pohárköszöntőt. Emlékeztetett rá, hogy az embereknek jogbiztonságra, létbiztonságra és közbiztonságra van szüksége. A rendőrök az utóbbi megteremtéséért dolgoznak. Nincs holtidő, teszik a dolgukat reggel, délben és este. Az alkalmat megragadva gratulált a főkapitányság egészének és a megjutalmazott rendőröknek a munkájához.

Vissza