HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
hírek

A külterületeket is kaszálnak Miskolcon

2015. július 1. (szerda) 10:27
 
Miskolc területén több mint 400 focipályányi, úgynevezett intenzív és első kategóriás zöldterületet gondoz a Városgazda Kft. Ezzel párhuzamosan megkezdődött a város peremterületeinek a kaszálása is. Cél, hogy még a parlagfűszezon előtt legalább egyszer legyenek vágva ezek a részek is.

Miskolc területén mintegy 3 millió négyzetméternyi úgynevezett intenzív és első kategóriás zöldterületet gondoz a Városgazda. Ez több mint 400 focipályányi terület: utak, utcák, járdák melletti zöld sávok, parkok és a társasházak környezete. E mellett, a nyári időszakban ezzel párhuzamosan a külterjes területeket is évente általában kétszer-háromszor, a gondozatlan területeket pedig egyszer vagy kétszer kaszálják Miskolcon - tudtuk meg Pásztor Imrétől, a Miskolc Holding kommunikációs és PR vezetőjétől. 

A két terület 1,74 millió négyzetméter, amiből 1,3 millió négyzetméter a külterjes. Eddig külterjes területeket kaszáltak már a komlóstetői, a vasgyári, az észak- és dél-kiliáni városrészben, valamint az Avason, a Szentpéteri kapuban, a Repülőtér környékén és a Bábonyibércen. Június közepéig a külterjes és gondozatlan terület nagyjából felét kaszálták le. A Városgazda tervei szerint a parlagfű pollenszórásának kezdetére minden, kezelésükben lévő külterjes és gondozatlan területet – tehát 1,74 millió négyzetmétert – legalább egyszer kaszálnak, hogy ezzel is csökkentsék a város pollenterhelését. 

Vissza