HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
hírek

Elismerte hibáját a Magyar Posta

2008. szeptember 26. (péntek) 17:26
 
Újból lehet állandó postahivatal Komlóskán.

A helyi postahivatal megmaradásáért félévtizeddel ezelőtt kezdődött küzdelem sikerrel járt, a zempléni Komlóska nem marad állandó posta nélkül, a Magyar Posta Zrt. ugyanakkor elismerte, nem járt el a hatályos jogszabályoknak megfelelően akkor, amikor mobilpostai szolgáltatást indított el a községben - közölte Köteles László polgármester a csütörtöki sajtótájékoztatóján.

[1_t] KotelesLaszlo.jpgKöteles László elmondta: 2003-ban protestáltak először, amikor megszűnt az állandó postai szolgáltatás a faluban, a Magyar Posta pedig mobilpostai kézbesítést vezetett be. Bár később a postahivatalt újra megnyitották, de ez akkor sem, azóta sem nyújt(ott) teljes körű szolgáltatást, mint ahogyan a mozgóposta-járat sem. Öt bírósági ítélet - köztük a Legfelsőbb Bíróság verdiktje - is megállapította a postai szolgáltatás hiányosságait, és "kötelezte" a Magyar Posta Zrt-t, hogy helyesbítse a 2003-as téves tájékoztatását, azt, hogy tevékenységük nem mindenben felelt meg a hatályos jogszabályoknak. Köteles László elmondta: a Magyar Posta Zrt. hírlevélben ismerte el hibáját, mint írták: a Nemzeti Hírközlési Hatóság arra hívta fel a posta figyelmét, hogy biztosítsa Komlóskán az állandó postai szolgáltatást. Köteles László megjegyezte: a verdiktből az is kiderült, hogy a mozgópostai szolgáltatás nem felelt meg minden jogszabálynak. A sajtótájékoztatón Köteles László bejelentette: önerőből és társadalmi munkával új postahivatalt alakítanak ki a településen, amelyhez várják a Magyar Posta Zrt. támogatását is.

Tomecskó Tamás, a posta szóvivője azt mondta: Köteles László a Magyar Postát ilyen jellegű kéréssel nem kereste meg. Amennyiben egy önkormányzat kér valamit a postától, arra a posta nyitott, és mindig válaszol - tette hozzá.

Hörcsik Richárd, a térség fideszes országgyűlési képviselője a jó hírt kommentálva úgy fogalmazott: a vidék Magyarországát a nagypolitika háttérbe kívánja szorítani. Ez a győzelem arról szól, hogy a vidék Magyarországa igenis élni akar.

[2_300] Sajtotajekoztato.jpg

Ódor Ferenc a megyei közgyűlés elnöke pedig úgy vélte, hogy nemcsak a mi igazunk volt ez az öt éves munka, hanem az ország összes kistelepülésen élőkéé.
Örülök annak, hogy a komlóskaiak erőfeszítését siker koronázta, annak viszont nem, hogy ezt az ügyet a Magyar Posta egy összesen egy oldalas levélben rendezte le - fogalmazott Ódor Ferenc.

Vissza