HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
autó-motor-sport

Megtört a Fradi átok

2014. október 4. (szombat) 17:05
 
A Diósgyőr 2-1-re legyőzte a Ferencvárost a labdarúgó OTP Bank Liga tizedik fordulójának első szombati mérkőzésén. Elégedettek lehetnek a piros-fehér hívek, mert megtört a Fradi átok.

 A fővárosiak legutóbb csaknem 33 éve szenvedtek vereséget bajnoki találkozón a miskolci csapat vendégeként.

    OTP Bank Liga, 10. forduló:
Diósgyőri VTK-Ferencváros 2-1 (1-1)
-----------------------------------
Miskolc, 10 000 néző, v.: Iványi
    gólszerzők: Grumic (6.), Takács T. (60.), illetve Gera (9.)
    piros lap: Rados (92., kispadon), illetve Bosnjak (92., kispadon)
    sárga lap: Takács T. (13.), Elek (54.), Antal B. (90.), illetve Busai (50.), Cukic (51.), Bönig (81.)

    Diósgyőri VTK: Antal B. - Okuka, William Alves, Kádár, Husic - Bognár I. (Egerszegi, 85.), Elek, Barczi (Gosztonyi, 59.) - Grumic (Bacsa, 75.), Griffiths, Takács T.

    Ferencváros: Dibusz - Dilaver, Mateos, Pavlovic, Bönig - Somália, Busai (Lauth, 70.), Gera, Cukic (Nalepa, 85.), Lamah (Nagy D., 83.) - Böde

    Gyors gólváltással indult a rangadó, amely eleinte jó iramú, izgalmas játékot hozott, mindkét fél előtt akadtak ígéretes lehetőségek. A játékrész derekától valamelyest visszaesett a tempó, a vendégek többet birtokolták a labdát, de a hazai akciók valamelyest veszélyesebbek voltak.
    A folytatásra a Diósgyőr jött ki elszántabban, és erőfeszítéseit siker koronázta, vezetést szerzett. Ezután a zöld-fehérek fölénybe kerültek, mindent elkövettek, hogy egyenlítsenek, de a miskolci együttes kiváló védekezésével biztosan őrizte az eredményt a lefújásig.

Ami elment Ferhérváron, az visszajött a Fradi ellen. Ha választani kellene a szurkolók minden bizonnyal az ősi mumus elleni sikert választották volna. A sörfogyasztás minden bizonnyal megugrott Diósgyőrben, Miskolcon...

(MTI- Kulcs)

Vissza