HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
autó-motor-sport

„Delfinek” úsznak a magyar bajnoki érmekért

2019. június 26. (szerda) 22:28
 

A Magyar Úszó Szövetség megbízásából június 28-29-én a Miskolci Sportiskola rendezi meg a VIII. Delfin Országos Úszó Bajnokságot a Kemény Dénes Városi Sportuszodában.  

A legfiatalabb korosztály képviselői, 54 egyesület, 224 versenyzője méri össze tudását, miközben nem kevesebb, mint 1117 rajtot produkálnak. A házigazdák mintegy húsz úszóval, köztük jó néhány döntőre, sőt éremre is esélyes sportolóval képviseltetik magukat a rangos eseményen.

Az elmúlt években eddig hét Delfin Országos Bajnokságot rendezett a Magyar Úszó Szövetség, Miskolc a korábbi évek kiválóan sikerült korosztályos bajnokságai után idén nyerte el a rendezési jogot – hangsúlyozta Deák Bárdos Mihály, a Miskolci Sportiskola szakmai vezetője. 

Az uszoda versenymedencéjét a 2010-ben és előtte született lányok, valamint a 2009-ben és 2010-ben született fiúk népesítik majd be. A bajnokság pénteken, 9 órakor kezdődik, előtte rövid megnyitót tartanak, majd beindul az úszó „nagyüzem”, mely szombat 9 órakor folytatódik és kora estig tart.

Ez a legfiatalabb korosztály, akiknek országos versenyt rendez a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) - fogalmazott Hölcz Péter, a Miskolci  Sportiskola versenyigazgatója, a MÚSZ Észak-magyarországi regionális vezetője. - Kicsit más a rendezés módja, ugyanis nem az idősebb korosztályoknál alkalmazott délelőtti időfutam, délutáni döntős  rendszer lesz. Mivel ezek a gyerekek egészen picik, az úgynevezett időfutamos rendszert alkalmazzuk a 32 versenyszám során. Vagyis, a gyermekek csak egyszer úsznak és az ott elért időeredmények adják meg a végső sorrendet. A mezőnyben mintegy húsz miskolci sportoló küzd majd, akik közül többen is döntő, sőt dobogó-esélyesek.

Szabó László, a Kemény Dénes Városi Sportuszodát is üzemeltető Miskolci Sportcentrum Kft. létesítményvezetője arról adott tájékoztatást, hogy az intézmény kedden, szerdán és csütörtökön a MIHŐ éves karbantartása miatt, pénteken és szombaton pedig a magyar bajnokság miatt zárva tart. Nyitás június 30-án, vasárnap reggel. A várható nagy vendéglétszám miatt az Miskolci Egyetem sporttelepének parkolóját is igénybe vehetik a delfin ob-ra érkezők.

Vissza