HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
autó-motor-sport

Ott folytattuk, ahol decemberben abbahagytuk!

2020. január 5. (vasárnap) 14:08
 

A BKG elleni győzelem zsinórban már a hatodik MEAFC-siker!

Remekül kezdte a tabellán azonos mérleggel (7 győzelem, 6 vereség) álló BKG otthonában a bajnokság második körének első mérkőzését a MEAFC-Miskolc. 0-9-es állás után is remek támadásokat vezetve már 3-16-os miskolci előnyt mutatott az eredményjelző. Várható volt, hogy a liga jelenlegi pontkirálya, Nagy Botond nem fogja ezt sokáig tétlenül nézni, így az ébredező házigazda a negyed végére kissé lefaragta a hátrányt (16-24). A hazaiak amerikai játékosuk, Allen révén egyre dominánsabb játékot mutattak, ám a MEAFC előny még tartotta magát. Kozák M., Homoki és Béres is betaláltak, ám Nagy Benedek emberes hármassal előbb egyenlített, majd egy újabb távolival először a mérkőzésen megszerezte a vezetést is (39-38). A lefújás előtti pillanatok Bánról szóltak, hiszem egy visszaszedett támadó lepattanót követően „és egy”-es megmozdulást azaz faultos kosarat jegyzett, majd egy hazai időkérést oldott meg szép mögé futással. A vendégek még felsiettek két gyors és sikeres büntetőre, így hiába dobott be addigi 14 kísérletéből csupán egyetlen hárompontost a Miskolc, a különbség így is mindössze egy apró egység volt (46-45). Folytatódott a hatalmas csata a pályán.

A két légiós közül Allen bentről igyekezett, míg Thornton emberről szerzett fontos hármast. Érdekesség, hogy a Takács ekkor is remekül semlegesítette Nagy Botondot, aki a második félidőben összesen három pontot szerzett. A negyed végén Sándor triplája döntetlenre mentette a harmadik tíz percet (61-61). Pár pillanat alatt szerzett hat pontjával nagyon belelendült a hazai alakulat, ám a stabil és sok lábon álló MEAFC nem mutatta az összeomlás jeleit, sőt. Sándor sarki hármasa olyannyira megtetszett Kozák Mártonnak, hogy kisvártatva ő is betalált a messzeségből (67-67), ami úgy megtetszett Sándornak, hogy ismét beköszönt a sarokból. Allen egyenlített, ám Sándor ziccere után Thornton adott szép gólpasszt Homokinak, így már néggyel ment a MEAFC.

LAC_1157.JPG

Két óriási ziccert is kihagyott a vendégcsapat, majd Homoki ugrott az egekbe Allennel, ám a szerelésnek látszó megmozdulás végül szabálytalanságnak minősült. A végjáték roppant izgalmai között a hazaiaknál egy jó büntető, gyors Allen kosár és egy utolsó pillanatos kiszorított dobás állt, a vendégeknél pedig egy pályát elhagyó labda, két kihagyott büntető, és egy nagyon fontos támadó lepattanó került a négyből három negyedet is megnyerő győztes csapat bizonyítványába (75-76). Folytatás kedden a Budafok otthonában.    

BKG-Príma SE-MEAFC-Miskolc 75-76 (16-24, 30-21, 15-16, 14-15) NB I/B Piros csoport 14. forduló. Szigetszentmiklós, Városi Sportcsarnok, 50 néző. Vezette: Tóth Kálmán, Lövei László, Vajda Balázs.   BKG: Nagy Bo. (18/3), Nagy Be. (8/6), Nagy S. Meleg (4), Allen (28). Csere: Bán (11), Reizer (3), Laman (2), Hegedűs (1), Szeleczki. Edző: dr. Nagy Ágoston. MEAFC: Takács (6), Kozák M. (14/6), Sándor (11/9), Thornton (13/3), Béres (8). Csere: Homoki (10), Lippai (10), Kozák B. (4), Pap. Edző: Drahos Gábor.

Dr. Nagy Ágoston (BKG-Príma SE): Nüanszokon múlott a győzelem. Csak magunkban keressük a hibát, ezt könnyebb kijavítani.

Drahos Gábor (MEAFC-Miskolc): Szerettük volna a decemberi szériánkat januárban is folytatni. Ez nem csak a végeredmény, hanem a mutatott játék és csapategység terén is sikerült. Ki kell emelnem Takács alázatos játékát, mert hiába lőtt ma mezőnyből gyengébben, így is komoly fogaskerék volt a győzelemben, mert a rá szabott védőmunkát kifogástalanul elvégezte. Szívből gratulálok a csapatomnak, elhitték, hogy nincs olyan, hogy idegenbeli vagy hazai meccs ebben a bajnokságban. Csak olyan van, hogy kosárlabdameccs. Szükségünk van minden egyes önbizalompontra hiszen nagyon komoly, hasonlóan erős csapatokhoz látogatunk még januárban is.

(Fotó: BKG-Príma SE)

Vissza